Nieuws

Dit doet Overijssel vandaag op Hemelvaartsdag

Dauwtrappen
Dauwtrappen © iStock / ittipon2002
Het is vandaag Hemelvaartsdag. Een dag waarop veel Overijsselaars vrij zijn en erop uitgaan. Door de hele provincie zijn veel activiteiten te doen. Zoals in Bathmen, waar RTV Oost de hele dag verslag doet van de fietstocht en de festiviteiten op het plein.
Het plein voor Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen is vandaag de locatie voor verschillende activiteiten. Een 35 kilometer lange fietstocht is de aftrap van de activiteiten in Bathmen.
Om 10 uur starten de festiviteiten in Bathmen met de jaarlijks terugkerende fietstocht van 35 kilometer, met op de pauzeplekken live theater.
Na de fietstocht gaat 'Gein op het plein' van start. Op het plein voor het Kulturhuus in Bathmen zullen Shantykoren en andere bandjes optreden. Ook zullen er verschillende foodtrucks en andere activiteiten te vinden zijn op het plein.

Zwartsluis onder Zeil

Ook op andere locaties in Overijssel zijn vandaag dingen te doen. Zoals in Zwartsluis, waar de zevende editie plaatsvindt van Zwartsluis onder Zeil. De haven van Zwartsluis ligt dan vol met zogeheten platbodemjachten.
In de dagen na Hemelvaartsdag zullen de boten deelnemen aan zeilwedstijden en is er de mogelijkheid voor bezoekers om mee te gaan op een rondvaart.

Lambertusmarkt Oldemarkt

In Oldemarkt vindt vandaag de jaarlijkse Lambertusmarkt plaats. De markt is in de loop van de jaren uitgegroeid tot jaarmarkt. Verspreid over anderhalve kilometer zijn zo'n 160 marktkramen te vinden. In het centrum van het dorp vind je naast een kinderparadijs ook live muziek.

Dauwtrapfestival Deurningen

Een vlooienmarkt, muziek en activiteiten. In Deurningen wordt het Dauwtrapfestival gehouden. Ook is er een kunstmarkt. Wees wel op tijd: de vlooienmarkt en de boekenverkoop begint al om 07.00 uur.

20e editie Randrock Vriezenveen

Vriezenveen staat vandaag in het teken van de 20e editie van Randrock. Het muziekfestival viert deze verjaardag met meerdere podia en optredens van onder meer Douwe Bob, La Fuente, Van Dik Hout en Henk Wijngaard. Kinderen tot 1.50m mogen gratis naar binnen!
Een verslag van de festiviteiten in Bathmen is vanavond om 17:15 uur te zien op TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.