Betaald voetbal

Deze Eagles-aanvaller verpestte Feyenoordfeestje al eens: "Mooiste moment uit carrière"

Jules Reimerink viert zijn winnende doelpunt voor Go Ahead Eagles tegen Feyenoord in een volle Kuip.
Jules Reimerink viert zijn winnende doelpunt voor Go Ahead Eagles tegen Feyenoord in een volle Kuip. © Orange Pictures
Jules Reimerink (33) noemt het een van de mooiste momenten uit zijn profcarrière. De Oldenzaler maakte voor Go Ahead Eagles in 2015 het winnende doelpunt op bezoek bij Feyenoord (0-1). Dat is ook direct de enige wedstrijd die de ploeg uit Deventer tot nu toe won in De Kuip. Vanmiddag speelt Feyenoord de kampioenswedstrijd tegen uitgerekend Go Ahead Eagles.
We bellen Reimerink om te vragen of hij een interview wil geven over het speciale moment in 2015. De redacteur heeft alleen zijn eigen naam nog maar gezegd en Reimerink weet al hoelaat het is. "Je wilt vast praten over die goal tegen Feyenoord. Tuurlijk, geen probleem."
Het gevoel was onwerkelijk toen ik scoorde
Jules Reimerink, voormalig speler Go Ahead Eagles
Terug naar het doelpunt in 2015. Peter van Ooijen gaf de bal diep op Reimerink en die schoot de bal knap in de verre hoek. Bij het juichen keek Reimerink naar boven en deed hij de handen voor zijn ogen. "Een onwerkelijk gevoel toen ik scoorde. Het was zo rond de 75ste minuut. We wilden niet dat het nog 1-1 werd. Feyenoord was aan het drukken, maar we hielden stand", vertelt Reimerink, die in dat seizoen bij Go Ahead Eagles ook Feyenoord thuis in de beker versloeg. Toen scoorde Reimerink ook.
De 0-1 van Jules Reimerink tegen Feyenoord op Radio Oost, met commentaar van Frans Leushuis

Stille Kuip

Inmiddels is het acht jaar later. Zondag staat Go Ahead Eagles tegen Feyenoord weer op het programma in Rotterdam. Reimerink is deze week nog niet herinnerd aan het moment in 2015. "Tot nu toe nog niet, maar ik zag vandaag op Facebook wel een bericht van supportersclubs met een video van mijn goal. Reacties onder dat bericht waren fijn zo'n stille Kuip en dat dat zondag weer moet gebeuren."

Bedrijf in beveiligingssystemen

Reimerink heeft een paar jaar terug het profvoetbal vaarwel gezegd. Hij speelde onder meer voor FC Twente, VVV-Venlo en en aantal Duitse profclubs. Samen met een kameraad runt de 33-jarige nu een bedrijf in beveiligingssystemen. De voetbalschoenen heeft Reimerink nog niet opgeborgen. Reimerink speelt bij een amateurclub op het vijfde niveau in Duitsland.
Momenteel is Reimerink geblesseerd, waardoor hij zondag voor de televisie naar Go Ahead Eagles kan kijken. Lukt het de Deventenaren om de tweede zege ooit te boeken op bezoek bij Feyenoord? Reimerink heeft er een goed gevoel over. "Eagles speelt een prima seizoen. Ze kunnen vrij voetballen, degraderen is niet meer mogelijk. We gaan zien wat het wordt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.