Brandweerweduwes opgetogen door ramponderzoek expertgroep Klokkenluiders

De weduwes van de overleden brandweerlieden bij de vuurwerkramp in Enschede zijn opgetogen dat de expertgroep Klokkenluiders nieuw onafhankelijk onderzoek doet naar de ramp. Experts zijn al enkele maanden bezig.

De vrouwen zijn verheugd dat bij de expertgroep nieuwe informatie is binnengekomen die nader onderzoek rechtvaardigt. Gehoopt wordt dat de expertgroep wel snel de geheime stukken boven tafel kan halen waarvan vrijgave vooralsnog wordt geweigerd door zowel de gemeente Enschede als de politie.


Weduwes noemen weigering Enschede en politie Twente laf

De weduwes zijn verbolgen dat beide instanties weigeren de gevraagde documenten in kopie te overhandigen aan hun raadsman. "Wij zijn alleen al aan onze mannen verplicht, maar ook aan andere nabestaanden dat er nu eens eindelijk duidelijkheid komt", aldus één van de weduwes, "Zolang het mysterie niet is opgelost blijven we zoeken. Als er mensen ons verwijten maken, weten zij gewoon niet wat wij hebben doorstaan."

Veel nieuwe informatie bij klokkenluidersgroep

De expertgroep beschikt inmiddels over veel nieuwe informatie die een ander licht werpt op het ontstaan van de vuurwerkramp. In dit onderzoek zijn belangrijke getuigen gehoord die door de politie tijdens hun nieuwe onderzoek in 2010 zijn genegeerd.

Verder hebben zich ook getuigen gemeld die op de rampdag voor de eerste brand een man onder de roldeur van Fireworks zagen komen en die vluchtte in de richting van de Roomweg. Deze getuigen zijn een jaar na de ramp door het rechercheteam gehoord, maar die informatie is in het dossier nergens terug te vinden.

De expertgroep verwacht nog geruime tijd nodig te hebben om het onderzoek af te ronden. Het gehele bestaande dossier wordt nageplozen.

Meer over dit onderwerp:
Vuurwerkramp Brandweerweduwes Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren