Nieuws

17-jarige winkelmedewerkers beroofd in Hengelo, verdachte hoort strafeis van 3,5 jaar cel

De overvaller dreigde met een mes
De overvaller dreigde met een mes © Getty Images
Justitie wil een Almeloër drie-en-een-half jaar de cel in voor het plegen van meerdere gewapende overvallen en winkeldiefstallen. Volgens het OM heeft hij eerder dit jaar twee winkels beroofd, en een winkelbediende in de tienerleeftijd daarmee een hartverzakking bezorgd.
In de Nettorama aan het Apolloplein in Hengelo werd de verdachte begin februari overmeesterd door omstanders, nadat hij een greep had gedaan uit een openstaande kassalade. Daar was hij met versnelde pas naartoe gelopen. Toen hij door omstanders tegen de grond werd gewerkt, riep hij ‘I have a knife’.

Mes

Achteraf blijkt hij volgens het OM enkele dagen eerder ook al geld te hebben gestolen bij de Hema aan de Ootmarsumstraat. Met een bedekt gezicht bedreigde hij een 17-jarige winkelbediende met een mes. Met een buit van zo'n vierhonderd euro wist hij toen te ontkomen.

Makkelijk

Volgens het Openbaar Ministerie gaat het hier, dat blijkt onder meer uit analyses van camerabeelden, om één en dezelfde persoon. De openbaar aanklager: "Wat ik extra kwalijk vind is dat verdachte het ook nog eens gedaan heeft ten aanzien van jonge meisjes achter de kassa. Beiden waren 17 jaar oud. En ten aanzien van de Nettorama leek hij, gelet op zijn eigen verklaring, dit juist als ‘makkelijke factor’ te zien om het feit te plegen. Het feit dat deze feiten te midden van het winkelend publiek zijn gepleegd weeg ik ook extra zwaar."

Strafblad

De Almeloër is in het verleden al eens veroordeeld voor een woningoverval en moet zich ook verantwoorden voor twee recente winkeldiefstallen, uit een supermarkt en een bouwmarkt. Daarom is volgens het OM een lange gevangenisstraf passend: "Ik denk, gelet op het strafblad van meneer, gelet op het feit dat het om twee overvallen en twee winkeldiefstallen gaat, dat hij tenminste eerst nog een langer gedeelte in detentie dient door te brengen."
De rechtbank oordeelt over twee weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.