Nieuws

Explosie bij woning in Zwolle door zwaar vuurwerk: wie zette het leven van dit gezin op z'n kop?

In deze straat in Zwolle is de voorruit van een huis ingegooid en de voordeur vernield met vuurwerk.
In deze straat in Zwolle is de voorruit van een huis ingegooid en de voordeur vernield met vuurwerk. © Plaats Delict
Tot twee keer toe worden vernielingen gepleegd bij een woning aan de Welle in de wijk Aa-landen in Zwolle. Eerst gaat een steen door de ruit en later vernielt vuurwerk de voordeur. Wie zit hier achter?
Zwaar vuurwerk vernielde op donderdag 23 maart iets na middernacht de deur van het huis. De bewoners lagen op dat moment te slapen, niemand raakte gewond.
“Als op dat moment iemand in de gang had gestaan, was die persoon zeker gewond geraakt. Er was namelijk sprake van een enorme explosie waardoor de schade ook groot was. Zo lagen de ruiten van de voordeur aan diggelen, het stucwerk bladderde van de muur en de sponningen waren ontzet”, zegt Jennifer Schoorlemmer van de politie in Plaats Delict.
Bekijk de beelden, de tekst gaat verder onder de video.
Het is niet voor het eerst dat er iets voorvalt bij de woning. Eerder ging al een steen door de voorruit. De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar te maken hebben.

'Veel contact met de familie'

"In de buurt is het rustig, er gebeuren nooit nare dingen. In het huis woont een gezin met kinderen", zegt wijkagent Ronald Bakker. "Wat gebeurd is, heeft ongelooflijk veel impact op hun leven. We hebben veel contact met de familie. Ze hebben het gevoel dat het geweld van de wereld naar hen toekomt."
Wijkagent Ronald Bakker.
Wijkagent Ronald Bakker. © Plaats Delict
Uit gesprekken tussen politie en bewoners komt een vermoeden naar voren wie achter de gebeurtenissen zit, zegt politiewoordvoerder Schoorlemmer. “Maar daar hebben we tot nu toe nog geen concreet bewijs voor gevonden.”
Ze hoopt dat er mensen zijn die meer weten over de vermoedelijke dader of daders en het motief.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.