Nieuws

Politie waarschuwt scholen: insluipers gaan er met pinpassen vandoor

In Vriezenveen werd gepind met gestolen bankpassen.
In Vriezenveen werd gepind met gestolen bankpassen. © Archief RTV Oost
De politie Oost-Nederland waarschuwt scholen in Overijssel alert te zijn op insluipingen. De afgelopen tijd zijn meerdere insluipingen geweest waarbij bankpassen uit scholen werden gestolen, meldt de politie. Daders slaagden er ook in de pincodes te achterhalen en grote sommen geld van de rekeningen te halen.
In Overijssel gaat het om scholen in Oldenzaal, Vriezenveen, Ommen en Nieuwleusen, aldus een woordvoerder van de politie Oost-Nederland.

Vriezenveen

Gisteren nog werd in Plaats Delict, het opsporingsprogramma van RTV Oost, aandacht besteed aan de insluiping in een basisschool in Vriezenveen. Op camerabeelden is te zien hoe een man in Vriezenveen pint met bankpassen die tijdens een schoolvakantie, begin maart, uit een basisschool in het dorp zijn gestolen.
De dader wist de codes te achterhalen en pinde ruim zesduizend euro met de passen. Niet alleen in Vriezenveen werd er gepind. Ook in Amsterdam en Utrecht werd geld van de rekeningen gehaald. De dader, die gisteravond te zien was in het programma Plaats Delict, was gekleed in een grijze jas en een blauwe spijkerbroek. Hij droeg een zonnebril, een grijze muts en snor en een baard.

Goed opbergen

De politie Oost-Nederland komt met een waarschuwing aan het adres van de scholen omdat geen sprake is van een incident. Het gebeurt niet alleen verspreid door Overijssel, maar ook in Gelderland en Noord Nederland. "Het is opvallend dat het zo breed speelt", aldus de politiewoordvoerder, die scholen oproept pasjes goed op te bergen en ook pincodes niet in de buurt te bewaren.
"Daarnaast roepen we scholen op goed te letten op verdachte situaties rondom de school."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.