Nieuws

112 nieuws: Vergeten pannetje op vuur zet woning vol rook | Tuincentrum Deventer ontruimd

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

16.00 uur | Tuincentrum Deventer ontruimd na kortsluiting in lift

In een tuincentrum aan de Weg door Zuid-Salland in Deventer is kortsluiting ontstaan in een lift. Daarbij kwam veel rook vrij, waarna de winkel uit voorzorg is ontruimd. Er waren op dat moment zo'n 150 bezoekers binnen. De brand is vanzelf gedoofd en de brandweer hoefde niet in actie te komen.
Zo'n honderd bezoekers staan buiten op het parkeerterrein
Zo'n honderd bezoekers staan buiten op het parkeerterrein © News United/ Rens Hulman
Na een klein half uur konden de bezoekers weer naar binnen. Volgens een woordvoerder van de winkel was het erg druk in de winkel in verband met Moederdag morgen.
Ook BBB-voorvrouw Caroline van der Plas stond noodgedwongen buiten
Ook BBB-voorvrouw Caroline van der Plas stond noodgedwongen buiten © News United/ Rens Hulman

15.45 uur | Vergeten pan op het vuur zet woning vol rook

Een vergeten pannetje op het vuur heeft een woning in Kampen vanmiddag vol rook gezet. De bewoners waren op dat moment niet thuis. De brandweer heeft het pannetje buiten gezet en de woning aan de Oostzeestraat geventileerd.
De brandweer heeft de woning geventileerd
De brandweer heeft de woning geventileerd © PNN

15.30 uur | Minder treinen door overwegstoring

Door een overwegstoring rijden er momenteel minder treinen tussen Mariënberg en Hardenberg. Storingsploegen zijn onderweg om de storing te verhelpen. De extra reistijd is zo'n vijftien minuten. Naar verwachting is de storing rond 19.30 uur verholpen.
Monteurs zijn onderweg om de storing te verhelpen
Monteurs zijn onderweg om de storing te verhelpen © Gert Stegeman

15.00 uur | Jonge zwaantjes overleden in wateroverloop

Twee jonge zwaantjes zijn overleden in een wateroverloop in het buitengebied van Vollenhove. De dieren waren in de overloop klem komen te zitten. De brandweer van Vollenhove wist twee andere jonge zwanen levend uit de overloop te bevrijden. Zij zijn met hun ouders herenigd. Het Waterschap gaat onderzoeken hoe de dieren in de overloop terecht zijn gekomen en hoe dat in de toekomst kan worden voorkomen.
Twee jonge zwaantjes konden worden gered
Twee jonge zwaantjes konden worden gered © PNN

13.45 uur | Vrouw gewond na aanrijding

Op de Provincialeweg in Zwartsluis is vanmiddag een vrouw gewond geraakt. Ze botste met haar auto achterop een stilstaande aanhangwagen. De vrouw is door omstanders uit de auto geholpen en voor controle naar een ziekenhuis gebracht.
De vrouw is voor controle naar een ziekenhuis gebracht
De vrouw is voor controle naar een ziekenhuis gebracht © HW Fotografie

13.00 uur | Onkruid branden loopt uit de hand in Goor

Het wegbranden van onkruid is vanmiddag uit de hand gelopen in Goor. Door het wegbranden vloog een coniferenhaag in brand, waarna het vuur oversloeg naar de woning. Die raakte zwaar beschadigd. De brandweer heeft het vuur uiteindelijk geblust.
De conifeer ging volledig verloren, de woning raakte beschadigd
De conifeer ging volledig verloren, de woning raakte beschadigd © Hof van Twente Fotografie

10.30 uur | Rookschade bij brand industrieterrein Enschede

Rond half zeven vanmorgen is brand ontstaan bij een bedrijf aan de Oosterstraat in Enschede. Volgens de brandweer is het vuur ontstaan in een elektriciteitskast van het bedrijf. Daarbij is veel rook vrijgekomen. De brand was snel onder controle.
Bij de brand kwam veel rook vrij
Bij de brand kwam veel rook vrij © News United/ Dennis Bakker

10.15 uur | Fietser aangereden, automobilist gaat er vandoor

Op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede zijn afgelopen nacht twee fietsers aangereden. Daarbij zijn twee personen gewond geraakt. De automobilist ging er na de aanrijding vandoor. Omstanders zijn achter de vluchtende automobilist aangereden, of de automobilist is gevonden is niet duidelijk.
Bij de aanrijding zijn twee fietsers gewond geraakt
Bij de aanrijding zijn twee fietsers gewond geraakt © News United/ Dennis Bakker

10.00 uur | Twee branden in Enschede

De brandweer in Enschede is vannacht opgeroepen voor twee branden die tegelijk werden ontdekt. De eerste brand werd rond middernacht ontdekt aan de Reinier de Hossonpad. Bij aankomst van de brandweer bleek een kleine tweehonderd meter verderop nog een brand te zijn, aan de Getfertsingel. De brandweer heeft beide branden geblust. De oorzaak van de twee branden wordt onderzocht.
Twee branden in Enschede afgelopen nacht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.