Nieuws

112 nieuws: Vrouw aangehouden voor brandstichting woonzorgcentrum Enschede

In dit bericht houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

10.00 uur | Eigenaar weet garagebrand Deventer zelf te blussen

Rond kwart over twee vannacht is brand ontstaan in een garage aan de Groningerstraat in Deventer. De eigenaar wist het vuur zelf groot en deels te blussen met brandblussers. Ook wist hij nog een auto naar buiten te rijden. De opgeroepen brandweer hoefde alleen nog maar na te blussen. Door de inzet van de eigenaar is de schade beperk gebleven. De oorzaak van de brand wordt onderzocht, de politie houdt daarbij rekening met brandstichting.
De eigenaar wist het vuur zelf te blussen
De eigenaar wist het vuur zelf te blussen © News United/ Rens Hulman

09.45 uur | Vrouw aangehouden na brand woonzorgcentrum Enschede

De politie heeft een 32-jarige vrouw aangehouden die wordt verdacht van brandstichting in woonzorgcentrum De Specht in Enschede. De brand brak gisteravond uit op de derde verdieping van het gebouw. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar de brand bleef beperkt tot één ruimte. Wat er precies in brand heeft gestaan s niet duidelijk. Of de aangehouden vrouw een bewoner, bezoeker of medewerker van het woonzorgcentrum is, is niet duidelijk.
De brandweer rukte met groot materieel uit
De brandweer rukte met groot materieel uit © News United/ Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.