Nieuws

112 nieuws: Kat speelt spelletje met brandweer én wint

In dit bericht houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

15.00 uur | Kat speelt spelletje met brandweer Enschede

De brandweer van Enschede heeft zondagmiddag de handen vol gehad aan een kat. Het beestje zal al twee dagen op het dak van een woning aan de Muldermanshoek. De brandweer besloot met een hoogwerker te proberen het dier van het dak te halen, maar die had daar weinig zin in.
De kat op het dak in Enschede
De kat op het dak in Enschede © News United/ Dennis Bakker
Telkens als de brandweer bij het beestje in de buurt kwam, liep het een eindje weg. Het tafereel heeft zich een tijdje herhaald, totdat de brandweer er genoeg van had. Niet veel later is de kat zelfstandig van het dak afgeklommen.
Kat speelt spelletje met brandweer Enschede en wint

13.00 uur | Bestuurder 'lambo-crash' wordt vervolgd

De bestuurder van de witte Lamborghini, die in maart vorig jaar verongelukte op de A28 bij Rouveen, wordt alsnog vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten, zo melden meerdere bronnen. De bestuurder, Rick van Stippent, ontkende direct na het ongeluk te hard te hebben gereden. Toch verdenkt het OM hem nu van roekeloos rijgedrag.
De sportauto raakte zwaar beschadigd
De sportauto raakte zwaar beschadigd © Henry Wallinga

12.45 uur | Auto en busje botsen in Enschede

Op de Haaksbergerstraat in Enschede zijn zaterdagmiddag een auto en een bestelbus op elkaar gebotst. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk. Beide bestuurders zijn nagekeken door ambulancepersoneel.
Beide wagens raakten beschadigd
Beide wagens raakten beschadigd © News United/ Dennis Bakker

10.45 uur | Auto vliegt in brand bij schadeherstelbedrijf Hengelo

Bij een schadeherstelbedrijf in Hengelo is zondagochtend brand uitgebroken in een auto. De wagen stond voor de deur van het bedrijf. De brand sloeg uiteindelijk over naar het bedrijfspand, maar de brandweer kon grote schade voorkomen. Van de auto is vrijwel niets meer over.
De auto brandde volledig uit
De auto brandde volledig uit © News United/ Rick Olde Nordkamp

10.40 uur | Autobrand Hengelo

Aan het Burgemeester van der Dussenplein in Hengelo is zondagochtend een auto in brand gevlogen. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto raakte zwaar beschadigd. De oorzaak wordt onderzocht.
De auto raakte zwaar beschadigd
De auto raakte zwaar beschadigd © News United/ Rick Olde Nordkamp

10.35 uur | Boerenschuur in brand bij Harbrinkhoek

Een schuur aan de Patersweg in Harberinkhoek is zondagochtend in vlammen opgegaan. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar kon niet voorkomen dat de schuur volledig verloren ging. De oorzaak van de brand is onbekend.
De schuur ging volledig verloren
De schuur ging volledig verloren © News United/ Clemens Brughuis

10.30 uur | Autobrand Zwolle

Aan de Minervalaan in Zwolle is zaterdagavond een auto in brand gevlogen. De Fiat Panda is daarbij groot en deels verloren gegaan. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.
De brandweer heeft de brand geblust
De brandweer heeft de brand geblust © Heitink

10.15 uur | Woningoverval Zwolle, verdachten gevlucht

Twee mannen hebben zaterdagavond een woning aan de Nieuwstraat in Zwolle overvallen. De drongen de woning binnen en eisten geld. Of ze dat ook hebben gekregen is niet duidelijk. De politie is op zoek naar twee verdachte, ze gingen er na de overval vandoor in de richting van het Rodetorenplein.
De politie is een onderzoek begonnen
De politie is een onderzoek begonnen © Heitink

10.00 uur | Eigenaar weet garagebrand Deventer zelf te blussen

Rond kwart over twee vannacht is brand ontstaan in een garage aan de Groningerstraat in Deventer. De eigenaar wist het vuur zelf groot en deels te blussen met brandblussers. Ook wist hij nog een auto naar buiten te rijden. De opgeroepen brandweer hoefde alleen nog maar na te blussen. Door de inzet van de eigenaar is de schade beperk gebleven. De oorzaak van de brand wordt onderzocht, de politie houdt daarbij rekening met brandstichting.
De eigenaar wist het vuur zelf te blussen
De eigenaar wist het vuur zelf te blussen © News United/ Rens Hulman

09.45 uur | Vrouw aangehouden na brand woonzorgcentrum Enschede

De politie heeft een 32-jarige vrouw aangehouden die wordt verdacht van brandstichting in woonzorgcentrum De Specht in Enschede. De brand brak gisteravond uit op de derde verdieping van het gebouw. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar de brand bleef beperkt tot één ruimte. Wat er precies in brand heeft gestaan s niet duidelijk. Of de aangehouden vrouw een bewoner, bezoeker of medewerker van het woonzorgcentrum is, is niet duidelijk.
De brandweer rukte met groot materieel uit
De brandweer rukte met groot materieel uit © News United/ Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.