Nieuws

Bestuurder lambo-crash Rouveen wordt vervolgd

De bestuurder van de witte Lamborghini, die vorig jaar maart crashte op de A28 bij Rouveen, wordt vervolgd voor roekeloos rijgedrag. Het gaat om Rick van Stippent, zo melden meerdere bronnen.
Het ongeluk gebeurde op 27 maart vorig jaar bij Rouveen. Van Stippent was met de wagen onderweg naar een evenement op het TT Circuit in Assen. Zover kwam hij niet, bij Rouveen raakte de wagen in een slip en ramde meermaals de vangrail. De auto raakte daarbij total loss. Van Stippent en zijn passagier kwamen met de schrik vrij.

"Niet te hard gereden"

Van Stippent wordt vervolgd voor roekeloos rijgedrag. Iets dat hij zelf direct na het ongeluk ontkende. Ondanks dat er meerdere beelden opdoken van vlak voor de crash, waarop de witte Lamborghini van Van Stippent met hoge snelheid voorbij stuift, stelde hij niet te hard te hebben gereden. Iets dat hij ook op landelijke TV nog eens herhaalde aan de talkshowtafel van Eva Jinek. In een reactie aan Omroep Brabant liet hij destijds weten dat het ongeluk werd veroorzaakt door een hobbel in de weg.
Lamborghini crasht op A28
Lamborghini crasht op A28 © Henry Wallinga
Van Stippent was vandaag niet bereikbaar voor commentaar. In verband met het weekend kan het Openbaar Ministerie niet bevestigen of de eigenaar van de witte Lamborghini daadwerkelijk wordt vervolgd. Volgens Dagblad van het Noorden moet Van Stippent in oktober voor de rechtbank van Zwolle verschijnen.

Wagen van vijf ton

De verongelukte wagen was een Lamborgini Aventador, die in 2019 uitkwam. De wagen stond destijds in de showroom met een nieuwsprijs vanaf 511.324 euro. Op verkoopsites worden tweedehands modellen aangeboden voor bedragen tussen de 420.000 en 500.000 euro. Na het ongeluk vloog de wagen in brand en raakte onherstelbaar beschadigd. Wat er na het ongeluk met de wagen is gebeurd, is onduidelijk.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.