Nieuws

112 nieuws: Fietser geschept in Enschede, Kuipersdijk afgesloten

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20.30 uur | Fietser geschept in Enschede, Kuipersdijk afgesloten

Fietser gewond geraakt bij aanrijding in Enschede.
Op de Kuipersdijk in Enschede, ter hoogte van de Varviksweg, is een fietser door een auto geschept. De fietser is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval, de Kuipersdijk is afgesloten voor het verkeer.
Fietser gewond na aanrijding met auto op de Kuipersdijk in Enschede.
Fietser gewond na aanrijding met auto op de Kuipersdijk in Enschede. © News United / Dennis Bakker
Eerder vanmiddag raakte in Enschede een fietser gewond bij een aanrijding met een auto op de kruising van de B.W. ter Kuilestraat met de Elfrinksweg. En aan het begin van deze avond kwamen, eveneens in Enschede, twee fietsers met elkaar in aanraking op de Zuiderval. Eén fietser kwam hierdoor in aanraking met een lijnbus en raakte daarbij gewond. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de fietser opgevangen.

18.00 uur | Caravan geschaard op A1 voor Twello, verkeer over vluchtstrook

Caravan geschaard op A1 bij Twello.
Op de A1 voor Twello, tussen Hengelo en Apeldoorn, is een caravan geschaard. Twee rijbanen waren hierdoor afgesloten. Een berger is aanwezig om de auto met de caravan weg te halen. Tijdens die werkzaamheden zijn alle rijstroken richting Apeldoorn afgesloten, het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid.
Het ongeval zorgt voor een vertraging van ruim een kwartier, Rijkswaterstaat verwacht dat die vertraging oploopt.
Gekantelde caravan op de A1 voor Twello zorgt voor flinke vertraging
Gekantelde caravan op de A1 voor Twello zorgt voor flinke vertraging © Rens Hulman / News United

16.45 uur | Politie onderzoekt mogelijke brandstichting in leeg gebouw

De politie doet onderzoek naar een brand die vanmiddag ontstond in een leegstaand gebouw naast de Lidl aan de Enschedesestraat in Hengelo. Mogelijk is er sprake van brandstichting. Op 5 december 2020 stond het gebouw ook al in brand. Toen was er sprake van behoorlijke commotie, omdat er toen mogelijk zwervers in het pand verbleven.
Op basis van getuigenverklaringen lijkt het er op dat deze brand is aangestoken door jongeren. De politie doet hier onderzoek naar en bekijkt camerabeelden in de omgeving
Politie onderzoekt mogelijke brandstichting in leeg gebouw
Politie onderzoekt mogelijke brandstichting in leeg gebouw © Jordi Heinen/News United

16.20 uur | Twee auto's en vrachtwagen komen met elkaar in botsing

Bij een ongeluk op de Diamantstraat in Hengelo kwamen vanmiddag twee auto's en een vrachtwagen hard met elkaar in botsing. Een van de auto's, een terreinwagen, kantelde door de klap en kwam op z'n zijkant op de weg terecht. De toedracht van de aanrijding is onbekend. Een persoon raakte gewond en wordt met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De weg is afgesloten vanwege een onderzoek van de politie naar de toedracht van het ongeval. De twee beschadigde auto's worden weggesleept door een bergingsbedrijf.
Terreinwagen gekanteld na aanrijding met vrachtwagen
Terreinwagen gekanteld na aanrijding met vrachtwagen © Jordi Heinen/News United

14.30 uur | Automobilist schept fietser in Enschede

Een fietser is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Enschede. Het slachtoffer werd door een passerende automobilist geschept op de kruising van de B.W. ter Kuilestraat en de Elfrinksweg.
De gewonde fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De auto liep aan de voorzijde flinke schade op als gevolg van de aanrijding.
Fietser gewond bij aanrijding
Fietser gewond bij aanrijding © Dennis Bakker/News United
De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

09.00 uur | Schuurbrand in Enschede geblust

Een schuurbrand in de Toekomststraat heeft vanmorgen veel rookoverlast veroorzaakt in Enschede. De rook was in de omgeving duidelijk te zien. Publiek werd tijdens de bluswerkzaamheden op afstand gehouden. De brand zou zijn ontstaan in een compressor in de schuur.
Brandweer rukt uit voor een woningbrand aan Toekomststraat in Enschede.
Brandweer rukt uit voor een woningbrand aan Toekomststraat in Enschede. © NewsUnited/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.