Nieuws

Man en hond springen de IJssel in uit angst voor koeien

Brandweer haalt man en hond met boot van landtong langs de IJssel.
Brandweer haalt man en hond met boot van landtong langs de IJssel. © Rens Hulman/News United
Een man is gisteravond met zijn hond bij Deventer de IJssel ingesprongen uit angst voor koeien die hen achterna zaten. De man en de hond zijn uit hun benarde situatie gered door de brandweer die hen met een boot kwamen ophalen. Het hondenbaasje was flink onderkoeld geraakt en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.
De man liet gisteravond in het donker zijn hond uit in de uiterwaarden van de IJssel. Op de oever van de rivier lopen ook runderen vrij rond. De koeien kregen op enig moment de indringers in het vizier en zetten met z'n allen de achtervolging in op de hond en het baasje. De kudde kwam met dusdanig imposant vertoon aangestormd, dat de man zich belaagd voelde door het vee. In het nauw gedreven koos de man ervoor om samen met zijn hond het water in te vluchten.
Pas toen de koeien hun nieuwsgierigheid verloren en wat meer afstand leken te nemen, durfde de man met hulp van een omstander de IJssel weer uit te komen.

Landtong

Intussen was de brandweer gewaarschuwd, omdat de man zich aan de overzijde van het water op een landtong bevond waar hij niet goed weg kon. Bovendien moest hij dan weer langs de koeien zien te komen.
Man en hond uit IJssel bij Deventer gered
De brandweer besloot de man en zijn hond met de boot op te halen en terug te brengen naar de jachthaven van Deventer, waar de ambulance op de kade stond te wachten.
De hond is door een hondengeleider van de politie gevangen en naar familie van het baasje gebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.