Nieuws

Repetitie theaterspektakel Fanfare begonnen: "Het is nu al een feestje"

Regisseur Anne de Blok straalt: de repetities van theaterspektakel Fanfare zijn begonnen
Regisseur Anne de Blok straalt: de repetities van theaterspektakel Fanfare zijn begonnen © RTV Oost / Bart Kieft
Met veel energie, enthousiasme en humor is in Steenwijk de eerste repetitie voor het theaterspektakel Fanfare gehouden. Komende zomer wordt het stuk op een grote buitenlocatie in Giethoorn gespeeld, 65 jaar na het uitkomen van de speelfilm Fanfare van Bert Haanstra. "Het is nu al een feestje", zegt regisseur Anne de Blok.
Een groep van ongeveer tien acteurs, de regisseur en assistenten neemt bezit van de grote zaal van theater De Meenthe in Steenwijk. Nou ja bezit nemen, de acteurs op hun stoelen 'verdrinken' nog net niet in de reusachtige hal. Regisseur Anne de Blok vindt de oefenplek geweldig: "Er wordt heel goed voor ons gezorgd en het is groot en ruim. Dat is precies zoals straks de speelplek in Giethoorn zal zijn."
Enthousiasme bij regisseur Anne de Blok en cast bij begin repetitie theaterspektakel Fanfare
Tijdens de eerste repetitiedag worden er teksten gelezen en hoopt de regisseur de eerste scènes op te kunnen zetten. Acteur Peter van Heeringen heeft er in elk geval zin in. "Het is heerlijk om nu eindelijk samen te zijn en dingen te gaan maken", zegt hij. Omdat zijn moeder, opa en oma uit Steenwijk komen, heeft het theaterspektakel in Giethoorn een extra betekenis voor hem. "Mijn moeder is altijd dol geweest op de film Fanfare".

Kriebels

Han Evers, directeur van theater De Meenthe en aanjager van het theaterspektakel Fanfare, voelt de kriebels in zijn buik nu het repeteren werkelijk is begonnen. "Het is spannend, want groter dan we eerder gedaan hebben. Maar we gaan er voor, kom maar op! En dan is het mooi om meteen al de spirit bij de acteurs te zien. Een groep die heel goed bij elkaar past."
Volgens Evers is nagenoeg alles in kannen en kruiken voor het grote buitentheater. "Het koor is voor elkaar, we zijn bezig nog een paar schoolkinderen uit Giethoorn erbij te betrekken en de locatie is klaar. Wat willen we nog meer? Ja, mooi weer", lacht hij.

Karakteristieke plek

Regisseur Anne de Blok kan zich nu al verheugen op de voorstellingen in Giethoorn. "Het is zo'n mooie, karakteristieke Giethoornse plek. Met een boerderij, water en een bruggetje op de achtergrond. Dat kan bijna niet mooier. Ik wil graag dat dit stuk voor iedereen leuk en toegankelijk is. Met humor, goede muziek en er moet vaart in zitten. We hebben er zin in!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.