Nieuws

Van flop naar top: Co zit in 'n commune van Trio ''67

Arie Noordhuizen en Ben de Groot van Trio '67 zingen gezamenlijk 'Co zit in 'n commune'. Co kon er zelf helaas niet bij zijn. Hij zat in een commune tijdens de opnames.
Arie Noordhuizen en Ben de Groot van Trio '67 zingen gezamenlijk 'Co zit in 'n commune'. Co kon er zelf helaas niet bij zijn. Hij zat in een commune tijdens de opnames. © RTV Oost
Er werden slechts 500 singeltjes van geproduceerd: het feestnummer 'Co zit in 'n commune' uit 1972. Wat een hit had moeten worden als opvolger van het eerste hitje 'Annemarie' uit 1970 werd een complete flop. De mannen van Trio '67 begrepen er niks van. Vandaag de dag is het in de piratenwereld een ware kraker die elke zendpiraat in zijn collectie zou willen hebben.
''Ik vond de tekst juist zo leuk. Een beetje brutaal'', vertelt drummer Arie Noordhuizen. ''We zongen over Co die in een commune aan de Opium zat. Nu gebruikt niemand dat meer maar in die tijd was dat best heftig'', lacht zanger Ben de Groot. Samen scrollen ze door verzamelaarssites voor vinyl en komen her en der het plaatje tegen. Ze worden aangeboden tussen de 40 - 150 euro per single. ''Die hele verzamelaarswereld en de piraten kennen wij in deze regio helemaal niet'', legt Arie uit.
'Annemarie' stond daarentegen wel drie weken in de Nederlandse top 40 met als hoogste notering plek 32.
'Annemarie' stond daarentegen wel drie weken in de Nederlandse top 40 met als hoogste notering plek 32. © RTV Oost
Benieuwd naar het hele verhaal van Trio '67 en of ze komen optreden op het Tributefestival 'Het Vergeten Zwarte Goud' in Sint Jansklooster? Kijk dan hier naar aflevering 3:
De documentaire serie Het Vergeten Zwarte Goud is in samenwerking met de Goudzoekers uit Sint Jansklooster gemaakt. Op 3 juni organiseren zij een groots Tributefestival om artiesten van weleer nog eenmaal een podium te bieden. Conny Vink komt daar ook optreden. Voor meer informatie over Conny Vink en tickets voor het festival surf je naar www.hetvergetenzwartegoud.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.