Tijdelijke loopbrug op station Zwolle wordt vandaag verwijderd, treinverkeer ligt daardoor stil

De tijdelijke loopbrug over het station in Zwolle wordt vandaag weggehaald. De brug over de sporen is overbodig geworden door de aanleg van de nieuwe spoortunnel. Reizigers kunnen alleen in de treinen stappen die tussen Zwolle en Kampen rijden.

Het overige treinverkeer van en naar Zwolle ligt vandaag helemaal stil. De NS en Arriva zetten daarom 125 bussen in om alle passagiers naar het dichtstbijzijnde station te vervoeren. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd tot drie kwartier. Ter compensatie krijgen reizigers gratis koffie.

Zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het station zijn zondag vertrek- en aankomsthaltes van de bussen ingericht. Op het station zijn medewerkers aanwezig om passagiers de weg te wijzen. Ook zijn verkeersregelaars aanwezig om de bussen in goede banen te leiden.

Ook de komende week zal het treinverkeer deels stil liggen. Vanaf woensdag rijden de treinen op het traject tussen Zwolle en Amersfoort maar mondjesmaat. Zo ligt het verkeer op woensdag en donderdag plat tussen Putten en Nunspeet.

Meer over dit onderwerp:
Spoorbrug Treinverkeer Overlast Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren