Betaald voetbal

PEC Zwolle reëel over titelkansen: "We moeten heel veel geluk hebben"

Dick Schreuder
Dick Schreuder © Orange Pictures
PEC Zwolle kan morgenavond met Thomas van den Belt een gooi gaan doen naar het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder lijkt op tijd hersteld van zijn buikspierblessure voor de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.
De Zwollenaren beginnen aan de slotdag van het seizoen met evenveel punten als koploper Heracles. Alleen is het doelsaldo van de Tukkers drie goals beter. PEC speelt dus een uitwedstrijd tegen de nummer vijftien, terwijl Heracles Almelo bezoek krijgt van Jong Ajax, dat op de dertiende plaats staat.

Twee scenario's

Dat betekent dat er twee scenario's zijn waarbij PEC morgenavond de schaal omhoog mag tillen: bij puntenverlies van Heracles en een zege van PEC zelf. Of door zelf een hele grote overwinning te boeken om zo Heracles op doelsaldo te passeren.
"We weten ook dat we heel veel geluk moeten hebben en dan kan het een mooie avond worden", weet trainer Dick Schreuder. Zijn hoop is gevestigd op het eerste scenario, want een monsterscore boeken in Helmond lijkt een mission impossible. De Brabanders kregen dit seizoen in geen enkele thuiswedstrijd meer dan drie treffers tegen.

Eerst winnen

Schreuder: "We gaan het doen zoals we het altijd doen: proberen naar voren te spelen, aan te vallen. We moeten eerst proberen om de wedstrijd te winnen. Als dat lukt, alles zit mee, we zitten er goed in en je kunt meer doelpunten maken, dan is dat meegenomen. Maar dat heb je vooraf niet in de de hand."
PEC Zwolle kan in Helmond waarschijnlijk geen beroep doen op Davy van den Berg en Dean Huiberts, die allebei niet helemaal fit zijn.
De ontknoping van de titelstrijd in de Keuken Kampioen Divisie is vrijdagavond live te volgen bij RTV Oost.
Schreuder: "We hadden meer goals kunnen maken dit seizoen. Dat is het enige kritische dat je kunt zeggen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.