Nieuws

112 Nieuws: Autobestuurder ernstig gewond bij ongeval in Westerhaar-Vriezenveensewijk

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws van vrijdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

14.50 uur | Uitslaande brand op boerenerf in Glane

In Glane in de gemeente Losser is vanmiddag brand uitgebroken in een schuur. Hier lees je het volledige verhaal.

11.35 uur | Automobilist ernstig gewond bij ongeval

Een autobestuurder is vanmorgen ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Hij schoot door onbekende oorzaak plotseling van de Hoofdweg en botste vervolgens tegen de toegangspoort van een woning. Omstanders hebben met hulp van de politie het slachtoffer uit de auto gehaald en levensreddende handelingen verricht tot de ambulance er was.
De ernstig gewonde bestuurder heeft zwaar hoofdletsel en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallendienst gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeluk. De Hoofdweg is nog geruime tijd afgesloten voor verkeer.
Auto raakte van de weg en botst tegen toegangspoort van woning
Auto raakte van de weg en botst tegen toegangspoort van woning © Bert Kamp/News United
Update: het slachtoffer is later in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen

07.20 uur | Uitslaande woningbrand in Deventer

Een uitslaande brand heeft afgelopen nacht flinke schade veroorzaakt in een woning aan de Reggestraat in Deventer. De schade is zo groot, dat de inwoners niet meer terug kunnen in de woning.
Uitslaande woningband in Deventer
Uitslaande woningband in Deventer © Rens Hulman/News United
Tijdens de brand konden de bewoners zelf op tijd naar buiten komen. Een buurvrouw moest ook uit haar woning vluchten, maar liep daarbij ademhalingsklachten op vanwege de rook.
Brand in woning aan de Reggestraat in Deventer
Rond half drie ontdekten de bewoners dat er brand was ontstaan onder een overkapping, mogelijk in een scooter die daar stond. Nog voor de brandweer er was, sloeg het vuur over naar het huis. De brand was snel onder controle, maar in de woning is grote schade ontstaan. Voor de bewoners wordt vervangende woonruimte gezocht.
Woningbrand in Deventer trekt aandacht buurtbewoners
Woningbrand in Deventer trekt aandacht buurtbewoners © Rens Hulman/News United

07.10 uur | Auto botst tegen geparkeerde auto's, twee gewonden

Op de Dorpstraat in Den Ham is gisteravond een auto tegen een aantal geparkeerde auto's gereden. Een ouder echtpaar dat in de auto zat, raakte daarbij gewond. Beide inzittenden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Waarom de auto van de weg raakte, wordt onderzocht door de politie.
Auto botst tegen geparkeerde auto's in Den Ham
Auto botst tegen geparkeerde auto's in Den Ham © Freddy Gerrits/News United

07.05 uur | Fietser gewond na aanrijding met scooter

Een fietser is gisteravond in Rijssen gewond geraakt bij een botsing met een scooter. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeval gebeurde op de Reggesingel bij de rotonde met de Wierdensestraat. De oorzaak van de botsing is niet bekend. De scooterrijder bleef ongedeerd, maar de scooter is door de politie voor controle meegenomen naar het bureau.
Fietser raakt gewond bij aanrijding met scooter
Fietser raakt gewond bij aanrijding met scooter © Bert Kamp/News United

07.00 uur | Auto crasht tegen lantaarnpaal op N348 in Deventer

Op de N348 in Deventer is gisteravond een auto met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal gecrasht. Het ongeluk gebeurde op de kruising met de Grote Ratelaar. De wagen kwam uit de richting van de A1 en raakte door nog onbekende reden van de weg, waarna die tegen een lantaarnpaal op de middengeleider van de zijweg knalde.
Auto zwaar beschadigd na botsing tegen lantaarnpaal op N348 in Deventer
Auto zwaar beschadigd na botsing tegen lantaarnpaal op N348 in Deventer © Rens Hulman/News United
Bij het ongeluk ontstond een grote ravage, door de klap vloog het motorblok uit de auto en de lantaarnpaal met een verkeerslicht eraan kwam dwars op de weg te liggen. Volgens omstanders zaten een moeder en dochter in de auto, de politie wil er weinig over kwijt. Beide inzittenden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De zwaar beschadigde auto is weggesleept. De lantaarnpaal wordt later vandaag hersteld, tot die tijd kan verkeer vanuit Colmschate niet linksaf richting de A1.
Auto crasht op N348 in Deventer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.