Nieuws

Voordracht uit Gruwelijk Grappige Griezelverhalen maakt Thijs geen nationaal voorleeskampioen

Thijs is voorleeskampioen van Overijssel
Thijs is voorleeskampioen van Overijssel © RTV Oost/Monique Sleiderink
Mensen, wat was het spannend. Thijs was ook wel een beetje nerveus en een goeie nachtrust was er niet echt bij: het hotelbed sliep ook niet zoals z'n eigen bed. "Ik heb wel een beetje geslapen, maar niet heel veel. Ook van de spanning natuurlijk." Want, vandaag was het de finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. En de 12-jarige Thijs van der Waaij uit Borne mocht Overijssel vertegenwoordigen als finalist. Maar helaas: met voordrachten uit Gruwelijk Grappige Griezelverhalen en Mot en de Metaalvissers lukte het Thijs net niet om de nieuwe Nationaal Voorleeskampioen te worden.
"De wedstrijd op school en die voor Twente gingen heel goed", vertelde Thijs voorafgaand aan de finale al. "Maar de Overijsselse wedstrijd had ik niet verwacht dat ik te winnen. Ik raakte het verhaal wel eens kwijt, en de anderen niet." Maar dat maakte uiteindelijk dus niet het verschil: Thijs is de beste van onze provincie.
En zo mocht hij dus vandaag in Utrecht een gooi naar de nationale titel doen. Uit Gruwelijk Grappige Griezelverhalen had hij zelf een stukje uitgekozen om voor te lezen. "Het is een verhaaltje over een opa die wratten koopt van zijn kleindochter. Nu koopt hij er eentje van een onbekende vrouw, en die wrat blijft doorgroeien, tot aan het plafond." Uit Mot en de Metaalvissers kreeg hij een stuk toegewezen. "En dan krijg je een kwartier om het voor te bereiden."
Thijs leest bij Marcel en Bastiaan een stukje voor
Het was uiteindelijk Danischa Bah uit Zeeland die door de jury werd uitgeroepen tot de nieuwe Nationaal Voorleeskampioen.
Thijs van der Waaij in het midden bij de landelijke voorleesfinale
Thijs van der Waaij in het midden bij de landelijke voorleesfinale © Karin Rosink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.