Nieuws

Heracles Almelo voor uitzinnig publiek gehuldigd in centrum van de stad

De sfeer zit er goed in bij de huldiging van Heracles Almelo tijdens de huldiging.
De sfeer zit er goed in bij de huldiging van Heracles Almelo tijdens de huldiging. © ANP
Op het Marktplein in Almelo is Heracles vandaag voor een uitzinnig publiek gehuldigd voor het behalen van het kampioenschap in de Eerste Dvisie. Zo'n tienduizend fans waren naar het centrum van de stad gekomen om daar spelers en staf toe te juichen.
Hoogtepunt van de huldiging was het moment dat aanvoerder Justin Hoogma naar voren werd geroepen. Samen met een ernstig zieke medewerkster van het restaurant van Heracles kwam hij naar voren om de schaal te tonen aan het uitzinnige publiek op het Marktplein. Daarna klonk uit volle borst het 'We are the champions' van Queen.

Jong Ajax

Heracles Almelo werd vrijdag kampioen door Jong Ajax in eigen huis met 2-0 te kloppen. Dat werd al flink gevierd binnen en buiten het stadion, maar zondag deden fans en club dat nog een keer over. Spelers en staf werden één voor één naar voren geroepen en toegejuicht door de supporters van de club.
Eigenlijk zou er aan de huldiging nog een rondrit door de stad vooraf gaan, maar die werd gisteravond laat geschrapt vanwege het zeer ernstige ongeluk in Yerseke in de provincie Zeeland. Bij de viering van een kampioenschap kwam daar een 5-jarig meisje om het leven. Heracles vond het "ongepast om het behaalde kampioenschap op de platte kar te vieren", liet de club weten na overleg met de gemeente en de vervoerder.

Waarschuwing

Heracles waarschuwde vanaf het podium, maar ook op Twitter, de aanwezige mensen wel dat ze genoeg moesten drinken. Het mooie weer gaf de huldiging extra glans, maar het was wel zo warm dat er ook mensen waren die last kregen van de hitte.
De huldiging lijkt zonder wanklank te zijn verlopen. De speaker op het podium werd heel even getrakteerd op een licht fluitconcert toen hij vroeg te stoppen met het afsteken van rookbommen. Gedurende de huldiging was het podium regelmatig nauwelijks te zien vanwege de rook. En ook daar hadden mensen last van, liet de speaker op last van de veiligheidscoördinator van de club weten. Stoppen dus met die rook. Dat verzoek viel niet bij alle supporters in goede aarde, maar de feeststemming kreeg al snel weer de overhand.

Kijk hieronder het liveblog terug dat RTV Oost eerder vandaag bijhield.

18.30 uur: En dan het moment waar iedereen op wacht: Aanvoerder Justin Hoogma wordt naar voren geroepen.
Aanvoerder Justin Hoogma wordt op het podium geroepen: met de schaal
18.28 uur: Trainer John Lammers heeft wel zin in een sigaar.
18.08 uur: Zo ziet dat er uit als je vooraan staat bij de huldiging van Heracles Almelo. Het is schitterend weer in Almelo en de sfeer is uitstekend.
Feest in Almelo bij de huldiging van Heracles Almelo.
Feest in Almelo bij de huldiging van Heracles Almelo. © RTV Oost
Bianco Nero. een vlag die niet mag ontbreken vandaag in Almelo.
Bianco Nero. een vlag die niet mag ontbreken vandaag in Almelo. © RTV Oost
Huldiging Heracles Almelo op het Marktplein in Almelo
Huldiging Heracles Almelo op het Marktplein in Almelo © RTV Oost
18.05 uur: Waar is Thomas Bruns gebleven?
Thomas Bruns mist bijna zijn moment tijdens de huldiging van Heracles Almelo.
18.00 uur: Michael Brouwer viert een feestje op het podium
17.49 uur: Het is feest in Almelo en dat willen ook de jongste supporters van Heracles weten.
17.46 uur: De sfeer zit er flink in, vlak voordat de spelers op het podium worden geroepen.
De sfeer zit er flink in in Almelo, vlak voordat de spelers op het podium worden geroepen.
17.38 uur: Het is lekker weer vandaag en dat is fijn, maar ook een beetje oppassen voor de mensen die vandaag de huldiging bezoeken, waarschuwt Heracles op Twitter
17.30 uur: RTV Oost doet live verslag van de huldiging van Heracles Almelo. analist Jan van Sta en Tijmen van Wissing zijn in Almelo waar verslaggever Bart Kieft zich onder het publiek begeeft.
Het is gezellig in Almelo in aanloop naar de huldiging van Heracles Almelo.
17.25 uur: Zo ziet dat eruit vanmiddag in Almelo. Het is een groot volksfeest
17.10: Zo zag dat eruit in de kleedkamer na het behalen van het kampioenschap. Omdat het zo leuk is, nog even terugkijken.
17.05 uur: Later vandaag staan ze op het podium om zich in het centrum van de stad te laten huldigen voor het behalen van de kampioenschap. Vrijdag waren ze al niet te houden, vlak voor het eindsignaal tijdens het duel met Jong Ajax.
Zo beleefde de bank de laatste minuten van het duel met Jong Ajax
17.00 uur Hoe zat dat ook alweer met Gertie Leushuis, de supporter van Heracles Almelo die alvast de schaal op zijn been liet tatoeëren? 'Geintje' hoeft er, gelukkig voor hem, niet onder.
Heracles-supporter Gertie Leushuis liet de kampioensschaal op zijn bovenbeen tatoeëren.
16.56 uur: Het is gezellig op het Marktplein
16.50 uur: Het is zo druk in de binnenstad in Almelo dat er geen supporters meer bij kunnen op het Marktplein. Niet getreurd, elders in de binnenstad is nog ruimte laat Heracles Almelo weten aan supporters die nog van plan zijn naar de stad te komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.