nieuws

Betere efficiëntie moet zorg verbeteren in verzorgingshuizen Saxenburgh Groep

Saxenburgh Groep
Saxenburgh Groep
Met minder regels en bureaucratie kan de zorg aan ouderen een stuk beter. Dat is althans de verwachting van de overkoepelende Cliëntenraad Ouderenzorg van de Saxenburgh Groep.
Bezuinigingen hebben er de afgelopen jaren toe geleid dat er steeds minder tijd en aandacht is voor ouderen in verzorgingshuizen. Voor een snel praatje is er vaak geen tijd meer en daardoor weet het personeel ook niet goed wat er leeft onder de ouderen.

'Handen nodig aan het bed'

De Cliëntenraden van de 8 verzorgingshuizen van de Saxenburgh Groep willen door meer samenspraak de efficiëntie verbeteren in de verzorgingshuizen. "Het is niet goed als verzorgend personeel dagelijks drie uur achter de computer moet doorbrengen om de administratie bij te houden, die handen zijn nodig aan het bed", aldus Symen Wiersma, voorzitter van de Overkoepelende Cliëntenraad. "Een vrachtwagenchauffeur zit toch ook niet dagelijks drie uur te typen? Die moet rijden!"
Het doel is dat goedwerkende elementen in een van de verzorgingshuizen worden gekopieerd naar de andere huizen. Zodoende moet er uiteindelijk een beter functionerende en efficiëntere zorg ontstaan in alle huizen van de Saxenburgh Groep in de regio Ommen-Hardenberg.

Landelijk uitrollen

Met dit project zijn de verzorgingshuizen van Saxenburgh uniek in Nederland. Met toestemming van staatssecretaris Van Rijn (VWC) proberen de cliëntenraden een lijst met verbeterpunten te verzamelen. Als het project goede resultaten heeft zal het verder in het land worden uitgerold.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.