Nieuws

Jongen (16) houdt middelbare school in zijn greep met dreigementen

Afbeelding ter illustratie: dit is niet de jongen die de dreigementen stuurde
Afbeelding ter illustratie: dit is niet de jongen die de dreigementen stuurde © Getty Images / Moore Media
Een 16-jarige Overijsselaar wordt ervan verdacht flink wat onrust te hebben veroorzaakt bij een middelbare school in Helmond. Hij zou agressieve teksten hebben verspreid over de school op WhatsApp en via sociale media. Hij heeft inmiddels bekend en wordt later verhoord, meldt de politie op Twitter.
De dreigementen zouden te maken hebben met de mishandeling van een 14-jarig meisje in een toilet op school. Dat gebeurde twee weken geleden, schrijft Omroep Brabant. Die mishandeling werd gefilmd. Drie schoolgenoten zijn aangehouden voor de mishandeling.

Motorrijders

De schooldirecteur zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat de dreigementen waarschijnlijk bedoeld waren om voor het mishandelde meisje op te komen. De school stuurde afgelopen week een brief naar ouders over de online dreigementen, waarin stond dat de politie de zaak onderzocht. De school bleef desondanks wel open.
Kort na de mishandeling kwam de school opnieuw in het nieuws, nadat een groep motorrijders het meisje naar school hadden begeleid. De actie was bedoeld om haar weer wat zelfvertrouwen te geven en te laten zien dat ze er niet alleen voor staat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.