Nieuws

Weer gaat het mis: tientallen mensen op de vuist in azc Hardenberg

Het azc bij Heemserveen
Het azc bij Heemserveen © GS Media
Tientallen mensen zijn gisteravond met elkaar op de vuist gegaan in het azc in Heemserveen. Niemand raakte ernstig gewond. Het is het zoveelste incident bij het asielzoekerscentrum bij Hardenberg: dit jaar waren er al drie steekincidenten, waarvan één met fatale afloop.
De politie kreeg rond 21.15 uur melding van de vechtpartij. Wat de aanleiding was, is niet bekend. Uiteindelijk is één bewoner van het azc aangehouden omdat hij bedreigingen uitte. Hij zit nog vast.

Fataal steekincident

Het azc was de afgelopen maanden geregeld in het nieuws vanwege geweldsincidenten. Absoluut dieptepunt was eind februari, toen een 24-jarige man werd doodgestoken. Een maand eerder vielen twee gewonden bij een steekincident.
Vorige maand liep een ruzie tussen twee geliefden uit de hand, waarna een vrouw haar man neerstak. Een COA-woordvoerder sprak van een 'crime passionnel' en benadrukte dat het allemaal opzichzelfstaande incidenten zijn.
Het asielzoekerscentrum werd geopend in 2016 en biedt plaats aan 750 asielzoekers. Het centrum zit in het buurtschap Heemserveen, ten noordwesten van Hardenberg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.