Amateurvoetbal

Uitslagen zondagvoetbal: Stevo wint 'finale' van ATC en is kampioen, ook titel voor RSC en Markelo

Stevo viert de 3-1 tegen ATC
Stevo viert de 3-1 tegen ATC © Stevo
Nog drie titels waren er te vergeven vanmiddag in klassen met Overijsselse clubs in het zondagamateurvoetbal. Stevo, RSC en Markelo gingen ermee vandoor.
In de 2e klasse I Oost stond er een ware finale op het programma. Stevo ontving ATC'65. Vooraf hadden beide ploegen 51 punten, met een beter doelsaldo voor ATC. Bij een gelijkspel kon Bon Boys er nog met de titel vandoor gaan, maar dat gebeurde niet. Stevo eiste de titel voor zich op door in eigen huis met 3-1 te winnen van de Hengeloërs. ATC, Bon Boys en De Tukkers gaan de nacompetitie in.
Samenvatting Stevo - ATC'65
RSC had vooraf aan een punt genoeg voor de titel in de 3e klasse A Oost, maar zag concurrent Barbaros verliezen en dus was daardoor de titel al zeker. RSC speelde zelf gelijk bij TVO. De ploeg uit Rossum is volgend jaar dus actief in de 2e klasse. Voor Luctor et Emergo viel daar het doek. Die ploeg degradeerde naar de 4e klasse.
In de 3e klasse D Oost konden nog drie ploegen de titel grijpen, maar het was Markelo dat ermee vandoor ging. Die ploeg had ook de beste papieren, maar Wijhe'92 lag op de loer. Beide ploegen wonnen en daardoor eindigt Markelo met een punt meer en speelt het volgend jaar in de 2e klasse. ABS degradeerde daar.
ATC'65-aanvoerder Bas Peters baalt van het mislopen van de titel: "Je bent er zó dicht bij"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.