Overige sporten

VolkerWessels komt met professionele vrouwenploeg in 2024

VolkerWessels sprak de ambitie voor een vrouwenteam dit voorjaar uit op de teampresentatie in Rijssen
VolkerWessels sprak de ambitie voor een vrouwenteam dit voorjaar uit op de teampresentatie in Rijssen © Orange Pictures
VolkerWessels komt in 2024 met een professioneel UCI-vrouwenteam. Het bouwbedrijf uit Rijssen staat op het punt de huidige formatie van Parkhotel Valkenburg over te nemen.
Parkhotel Valkenburg komt al sinds 2014 onder de huidige naam uit in het dames profpeloton. Onder meer Europees kampioene Lorena Wiebes, veelvraat Demi Vollering en Nederlands kampioene Riejanne Markus werden groot bij Parkhotel Valkenburg.

Concurrentie voorblijven

Bij de Limburgse ploeg zoekt men al enige tijd naar een manier om de concurrentie voor te blijven. Een allesbehalve eenvoudige opdracht in een peloton waar de budgetten in fors tempo toenemen. Parkhotel Valkenburg, sinds jaar en dag een trouwe sponsor van het (vrouwen)wielrennen, heeft uitgesproken de sport te blijven steunen en wil investeren in jongerenteams in Limburg, zo meldt Cyclingonline.nl.

Succesvolle mannenploeg

VolkerWesssels sprak de ambitie voor een vrouwenteam dit voorjaar opnieuw uit op de teampresentatie in Rijssen. Het bedrijf is al enige tijd sponsor van de succesvolle continentale mannenploeg, die eerder dit jaar met sprinter Coen Vermeltfoort al beslag legde op onder meer de Ster van Zwolle en de Ronde van Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.