Overige sporten

Tal van kampioenen komen naar Hengelo: "Gaat heel goed met de FBK Games"

Ook wereldster Sifan Hassan is erbij tijdens de FBK Games
Ook wereldster Sifan Hassan is erbij tijdens de FBK Games © ANP
De organisatie van de FBK Games heeft met trots het deelnemersveld gepresenteerd voor de eerstkomende editie op 4 juni. Drie olympisch kampioenen, drie wereldkampioenen, vijf Europees kampioenen en vier wereldrecordhouders staan aan de start van het atletiekgala in Hengelo.
Sifan Hassan is een van de drie olympisch kampioenen. De organisatie heeft speciaal voor de Nederlandse atlete een 10.000 meter op zaterdagavond 3 juni ingelast. In het hoofdprogramma van zondag loopt ze de 1500 meter. De Zweedse polsstokhoogspringer Armand Duplantis en de Indiase speerwerper Neeraj Chopra zijn de andere twee deelnemers met olympisch goud in hun bezit. Duplantis is ook regerend wereld- en Europees kampioen en houder van het wereldrecord (6,22 meter).
Armand Duplantis verbeterde recent zijn eigen wereldrecord polstokhoogspringen
Armand Duplantis verbeterde recent zijn eigen wereldrecord polstokhoogspringen © ANP

Wereldkampioenen

De twee andere wereldkampioenen zijn de Amerikaanse Chase Ealey (kogelstoten) en haar landgenoot Grant Holloway (110 meter horden). Drievoudig Europees kampioene Femke Bol is naast Hassan de grote Nederlandse troef. Ze loopt de 400 meter, de afstand waarop ze afgelopen winter het 41 jaar oude wereldrecord indoor verbrak en het op 49,26 seconden zette. Jessica Schilder doet mee als regerend Europees kampioene kogelstoten.

Positieve ontwikkeling

"Het gaat heel goed met de FBK Games", liet directeur Hans Kloosterman weten. "De manier waarop de Nederlandse atletiek zich de laatste jaren heeft ontwikkeld, straalt ook op ons af. We zijn aantrekkelijk voor sponsors en publiek. Ik hoop zondag 4 juni voor het eerst sinds jaren het bordje 'uitverkocht' te kunnen tonen. De kaartverkoop gaat veelbelovend goed."
FBK Games-directeuren Ellen van Langen en Hans Kloosterman
FBK Games-directeuren Ellen van Langen en Hans Kloosterman © ANP

Nederlandse toppers

Vrijwel alle Nederlandse toppers treden aan in het hoofdprogramma. Naast Bol en Hassan neemt sprinter Churandy Martina voor de zestiende keer deel. Hij staat op de startlijst van de 100 meter. Lieke Klaver, een andere blikvanger, loopt in Hengelo de 200 meter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.