Nieuws

Zie jij wat er misging met het bedrukken van deze startnummers?

Zie jij wat er misging met het bedrukken van deze startnummers?
Zie jij wat er misging met het bedrukken van deze startnummers? © Warner Krol
Een medewerker van de Station tot Station Loop weet niet goed waar hij naar kijkt. De startnummers voor de hardloopwedstrijd zijn net binnengekomen, maar een flink deel van de namen klopt niet. Zo staat er onder verschillende nummers de tekst 'Groene sti-'. Het klinkt als een leuk raadsel, maar de organisatie kan er niet om lachen, zo vlak voor de wedstrijd.
Een greep uit de 'namen' die onderaan op de startnummers staan:
  • Groene stiparner
  • EdGroene stipin
  • Groene stipillem
Als je zelf wilt ontdekken wat er precies misging, moet je niet verder lezen.
Deelnemers Warner Krol had wél meteen door waar de fout zat. De hardloper kreeg het startnummer opgestuurd waarop hij 'Groene stiparner' wordt genoemd. "Waarschijnlijk een foutje in de software waardoor er iets misging met de letter W."

Groene stip

Krol slaat de spijker op z'n kop. In een mail aan de deelnemers legt de organisatie het uit: "Het gaat mis bij alle startnummers waar in de voornaam een letter W voorkomt. Wij geven met de letter W aan dat een wedstrijdloper een groene stip op z'n startnummer en envelop krijgt, maar op de één of andere manier is dat ook met de W in de naam gebeurd."
De Station tot Station Loop is een hardloopwedstrijd van 16,1 kilometer tussen de stations van Ommen en Dalfsen. Het startschot klinkt volgende week woensdag om 19:30 uur: te laat om nieuwe nummers te laten drukken.
Volgens de organisatie merkten de leveranciers de fout ook niet op, waardoor het nu te laat is om de schade te repareren. "Voor nu is het niet anders. Het startnummer klopt, je kunt die verkeerde naam afplakken en je eigen naam vermelden."
Krol kan er wel om lachen. "Ik gooi de startnummers toch altijd weg, al is het misschien leuk om deze wel te bewaren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.