Nieuws

112 nieuws: Kop-staartbotsing in Enschede | Drie gewonden bij aanrijding op A1 bij Twello, alle rijstroken dicht

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven op woensdag in onze provincie.

19.30 uur | Kop-staartbotsing Enschede, één persoon gewond

Bij een kop-staartbotsing op de Laaressingel in Enschede is één persoon gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Faberstraat.
Beide auto's raakten flink beschadigd en moeten worden afgesleept. De politie regelt het verkeer.
Eén gewonde bij kop-staartbotsing in Enschede
Eén gewonde bij kop-staartbotsing in Enschede © Dennis Bakker/News United

19.00 uur | Drie gewonden bij aanrijding op A1 bij Twello

Drie gewonden bij aanrijding op A1 bij Twello
Bij een aanrijding op de A1 tussen Deventer-Oost en Twello zijn drie vrouwen gewond geraakt. Zij zaten alle drie in een auto die door nog onbekende oorzaak in aanraking is gekomen met een andere auto. Die laatste raakte daarbij van de snelweg en belandde onder aan het talud. De bestuurder van deze auto bleef wonderwel ongedeerd. De drie vrouwen zijn met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
Verkeer van Hengelo richting Apeldoorn moet rekening houden met een flinke vertraging. Alle rijstroken zijn afgesloten, verkeer wordt via de afrit Twello/N791 om het ongeval geleid.
Drie gewonden na aanrijding op A1 bij Twello
Drie gewonden na aanrijding op A1 bij Twello © News United / Rens Hulman

17.00 uur | Oldenzaalse woningovervaller opgepakt

Een 28-jarige man uit Oldenzaal is gistermiddag aangehouden voor een woningoverval in Denekamp. In januari vorig jaar werden de bewoners van een woning aan de Johanninksweg 's nachts in hun slaap overvallen door vier gemaskerde mannen. Uiteindelijk gingen ze er met een contant geldbedrag vandoor.
De recherche kwam de man op het spoor door onder meer DNA-onderzoek. De man uit Oldenzaal zit vast voor verder onderzoek. Hij wordt verhoord.
Politie ontdekt illegaal vuurwerk en verboden wapens in woning van Enschedeër
Politie ontdekt illegaal vuurwerk en verboden wapens in woning van Enschedeër © ANP / Niels Akkerman

13.45 uur | Bestelbus in vlammen op in Zwolle

Mensen in Zwolle en omgeving moeten mogelijk iets langer op hun pakketje wachten. Op de Zwartewaterallee in Zwolle ging aan het begin van de middag een bestelbus in vlammen op. Ook de rolcontainers vol met pakketjes konden niet aan de vlammen ontkomen en brandde deels uit.
Tijdens het rijden vatte de bus vlam. De bestuurder stopte daarop het voertuig en bracht zichzelf in veiligheid. De chauffeur kwam met de schrik vrij.
De oorzaak van de brand is niet bekend. Een bergingsbedrijf zal de bus wegslepen.
De bus en pakketjes gingen in vlammen op
De bus en pakketjes gingen in vlammen op © PNN

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.