Betaald voetbal

Van Nistelrooij stapt per direct op bij PSV, Rutten neemt taken over

Ruud van Nistelrooij en Fred Rutten (r)
Ruud van Nistelrooij en Fred Rutten (r) © ANP
Trainer Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV. Dit heeft de voormalig spits volgens de club zelf besloten, omdat hij niet meer genoeg draagvlak voelde binnen PSV. Fred Rutten uit Overdinkel is zondag in de laatste competitiewedstrijd tegen AZ de hoofdtrainer.
Van Nistelrooij heeft zijn beslissing volgens PSV woensdagochtend bekendgemaakt. Dinsdagavond had de 46-jarige trainer nog een gesprek met de directie, waarin besloten zou zijn om het pas na zondag verder over de toekomst van Van Nistelrooij als trainer te hebben. De afgelopen weken waren er al geruchten dat Van Nistelrooij niet meer zeker was van zijn positie als eindverantwoordelijke.
"PSV betreurt Van Nistelrooij zijn besluit en is dankbaar voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker dit seizoen en hoopt het voetbaljaar af te sluiten met het behalen van de tweede plaats", stelt de club. Van Nistelrooij was bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van PSV.

Rutten stopt na dit seizoen

Van Nistelrooij vertrekt één duel voor het einde van het seizoen, waarin PSV hoopt de tweede plek veilig te stellen. De voorsprong op Ajax is drie punten. De tweede plek betekent plaatsing voor de voorronde van de Champions League. Dit moet PSV bewerkstelligen aan de hand van Rutten, die in het verleden ook al eens hoofdtrainer was in Eindhoven én te kennen heeft gegeven na dit seizoen te stoppen bij PSV, net als de andere assistent André Ooijer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.