Nieuws

Conny van Solingen had een succesvolle muzikale carrière, maar daar kwam heel abrupt een einde aan...

Conny van Solingen luister haar vergeten plaatje
Conny van Solingen luister haar vergeten plaatje © RTV Oost
Ze stond in het voorprogramma van Cliff Richard in Engeland en in Nederland bij the Rolling Stones. Tweewekelijks was ze op de radio te horen, Peter Koelewijn schreef prachtige muziek voor haar en er stond een gigantische tour door Duitsland op de planning. Toen werd het ineens stil…
In 1969 werd haar muzikale carrière abrupt afgebroken. Samen met haar toenmalige man besloot ze namelijk een andere weg in te slaan.
Conny van Solingen met haar gezin
Conny van Solingen met haar gezin
In de wereld van de piratenzenders is met name Conny’s single ‘Symfonie’ en de Duitse vertaling ‘Im meiner Phantasie’ uitgegroeid tot een legendarische plaat. Wil je zowel de Nederlandse als de Duitse vertaling bemachtigen? Leg dan maar vast een slordige duizend euro apart.
Benieuwd hoe haar carrière is verlopen? Waarom ze zo geliefd is bij de piratenzenders en bovenal: waarom ze uiteindelijk stopte met muziek maken? Bekijk dan hieronder aflevering 4 van Het Vergeten Zwarte Goud:
De documentaire serie Het Vergeten Zwarte Goud is in samenwerking met de Goudzoekers uit Sint Jansklooster gemaakt. Op 3 juni organiseren zij een groots Tributefestival om artiesten van weleer nog eenmaal een podium te bieden. Conny Vink komt daar ook optreden. Voor meer informatie over Conny Vink en tickets voor het festival surf je naar www.hetvergetenzwartegoud.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.