Nieuws

'Kanaaldrama-bemiddelaar' Mona Keijzer met gedupeerde bewoners in gesprek

Gedupeerde 'kanaalbewoners' kunnen een dezer dagen een uitnodiging voor een gesprek met Mona Keijzer verwachten.
Gedupeerde 'kanaalbewoners' kunnen een dezer dagen een uitnodiging voor een gesprek met Mona Keijzer verwachten. © ANP
CDA-coryfee Mona Keijzer, die optreedt als bemiddelaar in het 'kanaaldrama' Almelo-De Haandrik, neemt een dezer dagen poolshoogte in het getroffen gebied. Daarbij gaat ze met gedupeerde bewoners in gesprek. In de loop van vandaag gaan de uitnodigingen naar omwonenden de deur uit.
De voormalig staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft als missie te proberen de ontstane patstelling weer vlot te trekken. Gedupeerde kanaalbewoners en de provincie staan al langere tijd lijnrecht tegenover elkaar omdat ze het maar niet eens worden over de financiële afwikkeling van de schade aan de huizen.

'Privésituaties'

Op voorspraak van BBB, grote winnaar van de provinciale verkiezingen, is Mona Keijzer recent aangesteld als bemiddelaar.
Mona Keijzer laat weten dat weten dat vandaag de uitnodigingen naar omwonenden op de bus gaan. Het gaat volgens haar om informele gesprekken.
Media zullen daarbij overigens niet aanwezig zijn. "Het gaat om privésituaties en dan vind ik dat niet gepast", aldus Mona Keijzer.

Uitgebaggerd

Sinds het kanaal Almelo-De Haandrik enkele jaren geleden werd uitgebaggerd, kampen circa 400 huishoudens met uiteenlopende schades aan hun woningen.
De stichting Kant nog Wal, waarin circa 300 gedupeerde huishoudens zich hebben verenigd, toonde zich eerder al blij met Mona Keijzer in haar rol als bemiddelaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.