Nieuws

WensAmbulance-rit wordt eerbetoon aan overleden vrijwilliger: 'Editie met lach en dikke traan'

De tweedaagse WensAmbulancerit van komend Pinksterweekend wordt een eerbetoon aan overleden vrijwilligster Jeannette
De tweedaagse WensAmbulancerit van komend Pinksterweekend wordt een eerbetoon aan overleden vrijwilligster Jeannette © WensAmbulance
Ze spannen zich normaal gesproken in om de laatste wens in te willigen van terminaal zieke patiënten. Deze keer brengen ze tijdens de jaarlijkse toertocht voor de WensAmbulance een eerbetoon aan hun maatje en collega-vrijwilliger Jeannette van den Berg (57), die na een ziekbed onlangs overleed. "Het wordt een rit met een lach en een hele dikke traan."
Het wordt komend Pinksterweekend de zevende editie van Rijden voor Geluk, een toertocht door de regio waarbij geld wordt ingezameld voor de WensAmbulance, zoals de ziekenwagens worden genoemd die worden gebruikt om laatste wensen te kunnen vervullen.

Tweedaags evenement

Tijdens dit evenement - met Haaksbergen als uitvalsbasis - worden mensen met een beperking rondgereden door tien WensAmbulances en circa driehonderd motoren en trikes.
Rijden voor Geluk is een tweedaags evenement, ooit in het leven geroepen door een vriendengroep om geld op te halen voor allerlei goede doelen. Nadat bij de derde editie de keus viel op de WensAmbulance, waren de deelnemers zo onder de indruk van het werk dat hier wordt verricht, dat sindsdien ieder jaar geld voor deze ideële organisatie wordt ingezameld.

Superstoer

"Het wordt deze keer een editie met een lach en een hele dikke traan", zegt Margreet Schutte-Benjamins, general-manager van de WensAmbulance. "De lach vanwege al die passagiers met een beperking, die achterop een superstoere trike of in zijspanmotor mogen meerijden. En ook vanwege de tien WensAmbulances met patiënten die meerijden. Maar het wordt voor de bikers en trikers ook een aflevering vol verdriet. Zij kregen namelijk pas geleden te horen dat hun trike-vriendin Jeannette van den Berg is overleden."

Lach op gezicht

Jeannette, die al enige tijd ziek was, was sinds jaar en dag vrijwilliger tijdens het evenement. Ze zat altijd bij haar vriend Jack achterop de trike. Geen weg was dan te ver en ze deden niets liever dan mensen met een beperking een grote glimlach op hun gezicht te toveren. Hieruit haalde Jeannette veel kracht en energie. En zo vergat ze vaak voor heel even haar eigen ziekte."
De rit Rijden voor Geluk van komende zondag wordt opgedragen aan Jeannette. Na de openingsspeech rond kwart over elf vanaf vertrekpunt Park Scholtenhagen volgt een minuut stilte, waarbij op een groot scherm een levensgrote foto van Jeannette te zien zal zijn. De deelnemers gaan vervolgens op pad met een zwart rouwlint om hun linkerspiegel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.