Overig

Tributefestival ‘Het Vergeten Zwarte Goud’ zie je 9 juni bij RTV Oost

Het tributefestival Het Vergeten Zwarte Goud zie je vrijdag 9 juni op TV Oost
Het tributefestival Het Vergeten Zwarte Goud zie je vrijdag 9 juni op TV Oost © Het Vergeten Zwarte Goud
Reis door de tijd met optredens van vergeten legendes. Conny Vink, De Belcanto’s, Trio ’67, The Kik, Peter Koelewijn, Ben Lansink en Maggy & May. Samen met nog vele anderen treden ze allemaal nog een keer op tijdens het tributefestival ‘Het Vergeten Zwarte Goud’ op zaterdag 3 juni in Sint Jansklooster. RTV Oost is erbij! Alle hoogtepunten zie je op vrijdag 9 juni om 19.00 uur op TV Oost.
Veel vinyl-artiesten zijn door de jaren heen naar de achtergrond verdwenen of helaas overleden. Hun muziek maakte destijds impact binnen het gehele Nederlandstalige muziekgenre en is nu nog razend populair bij de piratenstations. Tijdens het tributefestival ‘Het Vergeten Zwarte Goud’ staan deze muzikale legendes centraal. De presentatie is in handen van Chiel Montagne. “Het wordt een heuse ode aan de Nederlandstalige muziekgeschiedenis waarbij de artiesten de waardering krijgen die ze verdienen. Een feest van herkenning voor jong en oud. De leeftijd van de bezoekers varieert van 15 tot 80 jaar oud”, aldus Germaine Rook, één van de initiatiefnemers. Er verschijnt op vrijdag 2 juni ook een boek over de vele artiesten.

Vinylweek op Radio Oost

Ook Radio Oost houdt van vinyl. Van 5 t/m 9 juni kun je daar de hele week genieten van de vinylweek. We blikken terug op het tributefestival en draaien heerlijke vinylplaten. Welke plaat heb jij vroeger hélemaal grijs gedraaid? Ga naar rtvoost.nl/vinyl, stem op jouw favoriet én maak kans op een platenspeler! Op vrijdag 9 juni hoor je de hele dag de Vinyl Top 100 op Radio Oost. ’s Avonds kun je dan op TV Oost kijken naar de hoogtepunten van het tributefestival Het Vergeten Zwarte Goud.

Tv-serie Het Vergeten Zwarte Goud

In mei kon je bij RTV Oost elke woensdag kijken naar de tv-serie Het Vergeten Zwarte Goud, waarin Pim Paalhaar vergeten legendes als De Belcanto’s, Conny Vink, Trio ’67, Conny van Solingen en De Tornado’s bezoekt. Deze afleveringen kun je terugkijken op www.rtvoost.nl/hetvergetenzwartegoud. Daar vind je ook mooie achtergrondverhalen.
Alle hoogtepunten van het tributefestival Het Vergeten Zwarte Goud zie je op 9 juni op TV Oost om 19.00 uur. Deze uitzending wordt om 21.00 en 23.00 uur herhaald.
Uitzendingen terugkijken kan op www.rtvoost.nl/hetvergetenzwartegoud. Meer informatie over het festival en het boek vind je op www.hetvergetenzwartegoud.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.