Betaald voetbal

Doelpuntenmachine Kalma verruilt FC Twente Vrouwen voor VfL Wolfsburg

Fenna Kalma
Fenna Kalma © Orange Pictures
FC Twente-voetbalster Fenna Kalma maakt de overstap naar de Europese topclub VfL Wolfsburg. De topscorer van de Eredivisie van de afgelopen twee seizoenen vertrekt na vier jaar. Ze behaalde in Enschede twee keer de landstitel.
De 23-jarige international van Oranje zegt dat ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Wolfsburg staat volgende week in de Champions League-finale in Eindhoven tegenover FC Barcelona. Bij de Duitsers komt Kalma met de Oldenzaalse Jill Roord, Lynn Wilms en Dominique Janssen drie landgenoten tegen.

123 treffers

Bij de voetbalsters van FC Twente wist Kalma in de voorbije seizoenen maar liefst 123 treffers te produceren in 107 wedstrijden. De Friezin won met met de Enschedese club twee keer de landstitel, de KNVB Beker en tweemaal de Eredivisie Cup.

Leerzame tijd

"Ik heb een erg fijne en leerzame tijd gehad bij FC Twente", laat Kalma weten. "Daarvoor ben ik de club dankbaar. Nu ben ik klaar voor een volgende stap in mijn carrière." De spits, die in 2019 overstapte van sc Heerenveen naar FC Twente, heeft tot 2026 getekend in Duitsland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.