Nieuws

Multiculturele voetbalclub FC Aramea: wat is het geheim van de florerende jeugdafdeling?

Illiama mama, David Slot, Rafael Cimen in het roodgeel van FC Aramea, samen met jeugdvoorzitter Johan Ak
Illiama mama, David Slot, Rafael Cimen in het roodgeel van FC Aramea, samen met jeugdvoorzitter Johan Ak © RTV Oost/Oene Loonstra
Wat is toch het geheim van het succes van de jeugdafdeling van de multiculturele voetbalclub FC Aramea in Enschede? Behalve dat vijf jeugdspelers zijn geselecteerd voor de FC Twente/Heracles Academie, is de club erin geslaagd om in één jaar tijd een volwaardig meidenteam uit de grond te stampen.
Het sleutelwoord is misschien wel de sfeer die er heerst. Die is met name familiair, aldus jeugdvoorzitter Johan Ak. "We zijn vooral een warme club, een club met leden van verschillende nationaliteit waar iedereen elkaar kent."

Talentenvijver

Een van de onbetwiste hoogtepunten in de geschiedenis van de jeugdafdeling is de selectie dit seizoen van vijf talentjes voor de FC Twente/Heracles Academie. Een jeugdopleiding waarvan de deelnemertjes stuk voor stuk één grote droom hebben: profvoetballer worden.
Een van die talenten is David Slot, veelscorende aanvaller. Net als Rafael Cimen, zoon van voormalig Heracles-voetballer Nebil Cimen, behoort hij tot de uitverkorenen voor de academie.
David Slot en zijn team kunnen zaterdag kampioen worden. Wat hij zo mooi vindt aan voetballen? Het samenspel, zegt hij resoluut. "Naar elkaar en vooral veel goals maken."

Meidenteams

Opvallend is ook de opmars die de meidenafdeling van FC Aramea doormaakt. Begon de club vorig jaar met zes meisjes, intussen zijn er dat 21. "En we zijn ervan overtuigd dat dit er alleen maar meer worden", zegt Johan Ak. "Een fantastische ontwikkeling." Een van die meiden is Ilyama Mama. "Het samenspelen is leuk en het is mooi dat de kinderen in het team waarin ik zit lief zijn voor elkaar."
Jeugdvoorzitter Johan Ak vindt de selectie van de jeugdspelers een mooie erkenning voor de vereniging en het werk van de vele vrijwilligers: "FC Aramea staat van oorsprong niet echt bekend als een club waar spelers werden geselecteerd en waar alles op een steeds hoger niveau moest, maar waar vooral iedereen welkom is. Fraai echter om te zien dat nu onze spelers ook de kans krijgen om mee te doen en zich kunnen ontplooien. Mooi dat we daar als Aramea in worden gezien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.