Nieuws

Deze fietstocht moet je aan het denken zetten over dat ene, pijnlijke onderwerp

Fietsvierdaagse om na te denken over de toekomst van de ouderenzorg
Fietsvierdaagse om na te denken over de toekomst van de ouderenzorg © RTV Oost
Fietsen om na te kunnen denken over ouder zijn en wat daar allemaal bij kan komen kijken. Dat is het doel van de Fietsvierdaagse die zorgorganisatie IJsselheem deze week hield in Kampen. Vandaag is de laatste dag. Bij zogenaamde beleefpunten onderweg kunnen mensen informatie krijgen over onder meer hulpmiddelen, voeding en moderne technologie in de zorg.
Zorgorganisatie IJsselheem organiseerde de vierdaagse omdat er "heftige tijden aanbreken in de zorg". Helma van Woerkom is adviseur zorgverkoop bij IJsselheem. "Het aantal mensen dat zorg nodig heeft, neemt toe en het aantal mensen dat zorg kan geven groeit niet zo hard. Wij voelen ons genoodzaakt om daar actie op te ondernemen. Als eerste hebben we deze ludieke en actieve actie bedacht."

Fietsvierdaagse

Tijdens de fietsvierdaagse zijn beleefpunten ingericht waar informatie is over allerlei thema's. Ook zijn er demonstraties van hulpmiddelen die handig zijn als je oud en stijf bent. De meeste aandacht is er voor een elektronische kat die gaat miauwen als je hem aait. Ook de Virtual Reality 3D-bril wordt vaak uitgeprobeerd. Er is een stoel die je helpt opstaan als je op de grond ligt.
Maar zetten die beleefpunten ook echt aan het denken?

RTV Oost nam de proef op de som...

Fietsvierdaagse in Kampen met als doel na te denken over ouder worden

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.