Nieuws

112 Nieuws: Scooterrijder gewond na botsing met auto in Enschede

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven op donderdag in onze provincie.

20.00 uur | Scooterrijder raakt gewond na botsing met auto

Een scooterrijder kwam vanavond in botsing met een auto op de Haaksbergerstraat in Enschede. De aanrijding had plaats ter hoogte van de kruising met de Koningstraat. De scooterrijder raakte gewond en is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.
Zowel de auto als de scooter liepen aanzienlijke schade op. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De Koningstraat is tijdelijk afgesloten voor het verkeer.
Auto botst tegen scooter, bestuurder van scooter raakt gewond
Auto botst tegen scooter, bestuurder van scooter raakt gewond © Dennis Bakker/News United

18.50 uur | Brand in woningcomplex voormalige melkfabriek Goor

De brandweer van Goor kwam vanavond in actie voor een woningbrand aan de Haaksbergerweg. Het bleek te gaan om een kleine brand in een van de appartementen van het complex Weddehoen, de voormalige melkfabriek. De woning staat vol rook. Er raakte niemand gewond. De woning wordt nog geventileerd.
Brand in woning van voormalige melkfabriek in Goor
Brand in woning van voormalige melkfabriek in Goor © Hof van Twente Fotografie

18.00 uur | Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto in Tuk

Op de kruising van de Tukseweg met J.H.W. Pasmanweg in Tuk heeft vanavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een bestuurder van een personenauto.
Het ongeval gebeurde als gevolg van een voorrangsfout, waarbij de automobilist de fietser over het hoofd zag. De fietser werd vol geschept en kwam via de vooruit van de auto op de weg terecht. Het slachtoffer was dermate ernstig gewond het mobiel medisch team met trauma helikopter ter plaatse kwam. Na een spoedbehandeling ter plaatse is het slachtoffer met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis
Politie doet onderzoek na aanrijding tussen auto en fietser in Tuk
Politie doet onderzoek na aanrijding tussen auto en fietser in Tuk © Compact Media
De forensische opsporingsdienst verkeer heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Daardoor was de Tukseweg geruime tijd afgesloten voor verkeer.

17.20 uur | Drie auto's betrokken bij ongeval op A28 bij Staphorst

Op de A28 bij Staphorst staat in de richting van De Wijk een lange file van zo'n zeven kilometer als gevolg van een ongeval. Drie auto's waren betrokken bij een aanrijding. Een van de bestuurder raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De beschadigde auto's moeten worden weggesleept. Voor het verkeer is maar één rijstrook beschikbaar. De reistijdvertraging bedraagt bijna drie kwartier.
File op A28 tussen Staphorst en De Wijk na ongeval
File op A28 tussen Staphorst en De Wijk na ongeval © Persbureau Meter

11.45 uur | Auto meters meegesleurd door vrachtwagen op A1 bij Deventer

Een automobiliste is vanmorgen ruim honderd meter meegesleurd door een vrachtwagen op de A1 bij Deventer. Na het wisselen van rijstrook kwam de vrouw met haar auto dwars voor de vrachtwagen terecht en werd zo meegesleurd. Ruim honderd meter verderop kwam de vrachtwagen, met de auto tegen de cabine, tot stilstand op de vluchtstrook. De automobiliste kwam met de schrik vrij.
De rechterrijstrook en een deel van de afrit bij Deventer, van Apeldoorn richting Hengelo, waren tijdelijk afgesloten. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd, de auto is afgesleept.
Op de A1 bij Deventer is een auto ruim honderd meegesleurd door een vrachtwagen
Op de A1 bij Deventer is een auto ruim honderd meegesleurd door een vrachtwagen © Luciano de Graaf

07.00 uur | Schuurbrand in Vroomshoop

Een schuur is vannacht volledig afgebrand aan de Vriezenveenseweg in Vroomshoop. Een vrachtwagenchauffeur die langsreed merkte de brand op en belde de brandweer.
Brandweerlieden konden verschillende spullen op tijd uit de schuur halen, waaronder twee gasflessen. Van het schuurtje is vrijwel niets meer over.
Wat de brand heeft, veroorzaakt is niet bekend. Niemand raakte gewond.
De brand was aan de Vriezenveenseweg
De brand was aan de Vriezenveenseweg © Freddy Gerrits

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.