Betaald voetbal

Geen basisplaats voor Brama tegen Ajax: "Gun het hem van harte, maar dat gaat niet gebeuren"

Wout Brama (l) en Ron Jans (r)
Wout Brama (l) en Ron Jans (r) © Orange Pictures
Ondanks dat clubicoon Wout Brama komende zondag tegen Ajax voor de állerlaatste keer bij de wedstrijdselectie zit voor een competitiewedstrijd van FC Twente, kan de 36-jarige routinier een plekje bij de eerste elf uit zijn hoofd zetten. Brama maakte deze week bekend na dit seizoen af te zwaaien als betaald voetballer.
"Dat hij zou stoppen was voor mij geen verrassing, maar wel dat hij zelf die knoop heeft doorgehakt. Hij heeft er nog zoveel plezier aan, en als je eenmaal stopt kun je niet meer terug. Maar het is wel verstandig denk ik", zegt Jans over het aanstaande afscheid van Brama, die meer dan 300 officiële competitiewedstrijden voor de Tukkers speelde.

Gunnen

Jans houdt ook in de slotronde van de Eredivisie vast aan zijn sterkste elf. "De trainer gunt hem die basisplek van harte, maar dat gaat niet gebeuren. Ik gun wel meer mensen wat. Wout moet gewoon genieten van elke seconde dat hij erin komt. Dat is afhankelijk van de stand, maar ook hoe zijn concurrenten het doen. Want die heeft hij ook bij het invallen: Kjølø bijvoorbeeld", vervolgt de oefenmeester.

Niet sparen

FC Twente is al zeker van plek vijf en dus kan alle focus op de nacompetitie. "We willen met een goed gevoel de play-offs in, spelen in een uitverkocht huis tegen Ajax én kunnen een record aantal punten halen in eigen stadion. Kortom, FC Twente gaat zich echt niet sparen!", aldus Jans over de kraker tegen de Amsterdammers, die komende zondag vanaf 14.30 uur live te volgen is in De Oosttribune op Radio Oost.
Geen basisplaats voor Brama tegen Ajax: "Gun het hem van harte, maar dat gaat niet gebeuren"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.