Nieuws

Kai (21) uit Hardenberg valt 100 kilo af in twee jaar: "Mijn schaamte is weg"

De 21-jarige Kai Hagedoorn uit Hardenberg viel in twee jaar tijd 100 kilo af
De 21-jarige Kai Hagedoorn uit Hardenberg viel in twee jaar tijd 100 kilo af © RTV Oost
De 21-jarige Kai Hagedoorn uit Hardenberg viel in twee jaar tijd 100 kilo af. Ondanks voorspellingen van artsen en diëtisten dat hij nooit dun zou worden, bereikte hij toch zijn doel: een sixpack. Donderdag presenteerde hij zijn boek Dikkertje Dapper.
“Ik ben in ruim twee jaar tijd van 185 kilo naar een sixpack gegaan. Het is een hele bijzondere en mooie reis geweest”, vertelt Kai Hagedoorn. “Ik heb fantastische dingen meegemaakt en nieuwe inzichten mogen krijgen.”

Obesitaskliniek

Op zijn veertiende werd Kai opgenomen in een obesitaskliniek in Hilversum. “Daar heb ik een maand lang intern gezeten onder begeleiding van heel veel specialisten. Door middel van allerlei onderzoeken in het ziekenhuis van Amsterdam kwam eruit dat ik genetische obesitas heb. Dat houdt in dat ik een trage vetverbranding heb, een trage schildklier en geen gevoel van verzadiging.”
Voor Kai is het op dat moment nog niet helemaal duidelijk wat dat voor zijn toekomst gaat betekenen. “Ze zeiden wel altijd dat ik nooit dun zou gaan worden. Dat was uiteindelijk wel de brandstof om ook aan mezelf te laten zien dat het wel kon. En dat is nu gelukt.”
Kai (21) valt 100 kilo af in twee jaar: "Mijn schaamte is weg"

Zelfverzekerder geworden

De afgelopen jaren waren zwaar, vertelt de nu 21-jarige Kai. “Je moet opofferingen maken om tot zo een resultaat te komen. Dat betekent soms ‘nee’ zeggen tegen leuke dingen en ‘nee’ zeggen tegen alcohol. En proberen om zo gezond mogelijk te gaan leven door je voeding in de gaten te houden en niet te vaak toch die ongezonde dingen te pakken.”
“Het heeft mij zeker gelukkiger gemaakt”, lacht Kai. “Ik ben zelfverzekerder geworden. Mijn schaamte is weg. Ik heb mezelf weer teruggevonden na alle jaren emotie-eten. Ik haal weer plezier uit de dingen die ik doe en dat vind ik echt top.”
"Ik ben in ongeveer 2,5 jaar tijd van 185 kilo naar een sixpack gegaan", vertelt Kai Hagedoorn
"Ik ben in ongeveer 2,5 jaar tijd van 185 kilo naar een sixpack gegaan", vertelt Kai Hagedoorn © Kai Hagedoorn

Personal trainer

Afgelopen donderdag presenteerde Kai zijn boek ‘Dikkertje Dapper’ in theater De Voorvechter in Hardenberg. “Mijn documentaire is ook voor het eerst te zien geweest voor dik 200 man. Het was een hele mooie avond.”
Momenteel werkt Kai als personal trainer in een sportschool in Hardenberg. “Ik neem de mensen die ik begeleid ook mee in mijn eigen traject en bekijk hoe zij daar ook succes uit kunnen halen. Daarin is het ook heel belangrijk om meerdere kanten te bekijken van het afvaltraject."

Buikwandoperatie

“Wat ik ook wil meegeven aan mensen die met hetzelfde probleem kampen: zoek steun en begeleiding. Je kunt het niet alleen. En zorg ervoor dat je een voorbeeld, een inspiratiebron, hebt. Mijn inspiratiebronnen waren Joël Beukers en Sam Hoogland. Sam liet aan mij zien dat hij op jonge leeftijd veel gewicht is kwijtgeraakt en dat ook vol wist te houden. De mindset van Joël heeft mij enorm geholpen.”
In de toekomst wil Kai zich onder andere gaan inzetten voor mensen die een buikwandoperatie willen laten ondergaan, maar deze niet vergoed krijgen door de verzekering. “Kinderen vallen af en blijven zitten met dat overhangende vel. Niet iedereen kan een dergelijke operatie betalen. Dit is voor mij een nieuwe missie om te gaan volbrengen", aldus de vastberaden Kai.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.