Nieuws

Scheidsrechter Bas Nijhuis schiet lopers Roparun weg op Vliegveld Twenthe

Bas Nijhuis bij de start van de Roparun
Bas Nijhuis bij de start van de Roparun © RTV Oost/ Marielle Beumer
Op Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe zijn vanmorgen om half elf de eerste lopers van start gegaan voor de 32e editie van de Roparun. Het startschot werd gegeven door scheidsrechter en RTV Oost-presentator Bas Nijhuis uit Enschede.
De Roparun wordt elk jaar met Pinksteren gehouden en is een hardloopevenement met als doel geld inzamelen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. De lopers rennen vanaf Vliegveld Twenthe naar de Coolsingel in Rotterdam. De editie van 2022 had een opbrengst van ruim driemiljoen euro.
Roparun in Enschede gestart

Feest langs de route

Dit jaar doen er ruim vijfduizend mensen mee, verdeeld over 212 teams. Elk team loopt mee met meerdere lopers die elkaar in estafettevorm afwisselen. Ze worden begeleid door tientallen fietsers, begeleiders en verzorgingsauto's. Onderweg doen de lopers diverse plaatsen, dorpen en steden aan. De doorkomst in die plaatsen is vaak een feestje voor de deelnemers, maar zeker ook voor het publiek.
De start van de Roparun op Vliegveld Twenthe
De start van de Roparun op Vliegveld Twenthe © RTV Oost/ Marielle Beumer
In Overijssel zijn de Roparunlopers onder meer te zien tijdens doorkomsten in Beuningen, Losser, Ootmarsum, Denekamp, Vasse, Venebrugge, Anerveen, Hardenberg, Sibculo, Almelo en Enter. De finish van de Roparun is maandag vanaf 11.00 uur op de Coolsingel in Rotterdam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.