Nieuws

Bedlegerige Astrid uit Deventer vergeet zorgen bij toertocht Rijden voor Geluk: "Dit is goud"

Astrid Haage en haar begeleiders van de Wensambulance
Astrid Haage en haar begeleiders van de Wensambulance © RTV Oost
Vandaag mochten ze meerijden op een trike, in een zijspanmotor of in één van de tien wensambulances, om even hun ellende te vergeten: mensen die ernstig ziek zijn of een beperking hebben. De zevende editie van Rijden voor Geluk in Haaksbergen was voor onder andere Astrid Haage uit Deventer een groot succes. Toch had de editie ook een zwarte rand.
Ze pinkt een traantje weg, vlak voordat ze de wensambulance wordt ingereden. Voor Astrid Haage uit Deventer is deze zondag niet een doorsnee weekenddag waarbij ze er lekker op uit trekt. "Zelf naar buiten gaan kan niet meer. Ik kan alleen nog maar wat stapjes in huis zetten", vertelt ze. 4,5 jaar geleden viel de Deventerse van de trap en brak daarbij haar rug. "Ten gevolge daarvan heb ik nu allemaal zenuwpijn. Dat is niet te opereren, er is niets meer aan te doen."
De wensambulance zorgde ervoor dat Haage deze zondag toch weer even buiten de deur kwam. En ze was niet de enige: tien wensambulances en honderden trikes en zijspanmotoren zorgden ervoor dat ernstig zieke mensen of mensen met een beperking even al hun zorgen vergaten. Onder het genot van de voorjaarszon kregen ze een rondrit vanaf Haaksbergen, richting Boekelo, Beckum, Sint Isidorushoeve en de Achterhoek.
Bekijk het vertrek van de honderden voertuigen:
Bedlegerige Astrid uit Deventer straalt bij toertocht Rijden voor Geluk

Zwarte rand

Voor de organisatie van Rijden voor Geluk was de zevende editie er eentje met een traan. Jeannette van den Berg ,'trikevriendin' en medeorganisator van het evenement, overleed vorige week. "Ze was al enige tijd ziek, maar in principe komt het overlijden dan toch plotseling", zegt organisator Willem Schippers. "Ik sprak haar een week voor haar overlijden nog. Toen zei ze dat ze er gewoon bij was, maar helaas mocht het niet zo zijn."
Vlak voor het vertrek van de honderden trikes, motoren en wensambulances werd er een minuut stilte gehouden voor Van den Berg. Ook reden alle voertuigen met een zwart lintje aan hun linkerspiegel. Een traan vloeide, een knuffel volgde, waarna de ronkende motoren richting Boekelo vertrokken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.