Nieuws

112 nieuws: Fietser botst op vrachtwagen | Caravan ramt geparkeerde auto

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven op zaterdag in onze provincie.

16.00 uur: Fietser botst op vrachtwagen in Enschede

Op de Usselerveenweg in Enschede is vanmiddag een fietser tegen een vrachtwagen gebotst. De fietser is daarbij gewond geraakt en met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk © News United/ Dennis Bakker

13.30 uur: Caravan ramt geparkeerde auto Geesteren

De vakantieplannen voor een automobilist in Geesteren zijn niet helemaal goed verlopen. De bestuurder nam een bocht iets te krap en ramde daarbij met zijn caravan een geparkeerde auto. De wagen werd vervolgens tientallen meters meegesleurd en belandde in een tuin. Beide voortuigen raakten flink beschadigd.
Zowel de caravan als de auto raakten zwaar beschadigd
Zowel de caravan als de auto raakten zwaar beschadigd © News United

12.30 uur: Bromfietser gewond na aanrijding Holten

Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets, is één persoon gewond geraakt. Het gaat om de bestuurder van de bromfiets. De man is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.
De bromfiets is door een bergingsbedrijf weggesleept. De bij het ongeluk betrokken auto, een Auto Bianchi uit 1969, kon op eigen kracht verder rijden.
De Auto Bianchi uit 1969
De Auto Bianchi uit 1969 © News United/ Bert Kamp

12.10 uur: Steekpartij in Oekraïneopvang Zwolle

In de opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Zwolle is zaterdagochtend iemand neergestoken. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie gaat het om een incident in de relationele sfeer.

12.00 uur: Fietser gewond na aanrijding Oldenzaal

Op de Tulpstraat in Oldenzaal is zaterdagochtend een fietser aangereden. De vrouw is daarbij gewond geraakt. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend.
De fietsster raakte bij de aanrijding gewond
De fietsster raakte bij de aanrijding gewond © News United

11.15 uur: Verhoogd risico op natuurbranden

De Veiligheidsregio's Twente en IJsselland hebben het risiconiveau op natuurbranden verhoogd naar fase 2, het hoogste niveau. Deze fase houdt volgens de organisaties in, dat het risico op een natuurbrand groot is.
In een aantal regio's geldt vanaf nu een stookverbod. Dit geldt voor het gebruik van vuurkorven, fakkels, wensballonnen, vuurwerk en koken met open vuur. De combinatie van harde wind en aanhoudende droogte kunnen bovendien zorgen voor onvoorspelbare ontwikkelingen.
Het 'CCFM-voertuig' dat natuurbranden moet bestrijden
Het 'CCFM-voertuig' dat natuurbranden moet bestrijden © RTV Oost / Teun van der Velden

10.00 uur: Auto vliegt in brand na ongeluk A35 Enschede

Op de A35 bij Enschede zijn vanmorgen twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Daarbij is één van de twee wagens in de berm terechtgekomen en over de kop geslagen. Daarna vloog de wagen in brand. Over eventuele slachtoffers is niets bekend. Door het ongeluk was de A35 enige tijd afgesloten voor verkeer.
Eén van de twee wagens vloog na het ongeluk in brand
Eén van de twee wagens vloog na het ongeluk in brand © News United/ Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.