Amateurvoetbal

Excelsior'31 met ruime zege naar nacompetitie, doek valt voor d'Olde Veste'54

Excelsior'31 won met maar liefst 4-0 bij FC Rijnvogels
Excelsior'31 won met maar liefst 4-0 bij FC Rijnvogels © Orange Pictures
Vanmiddag stond de laatste speelronde in het landelijke amateurvoetbal op de rol. Waar de meeste ploegen al uitgespeeld waren, was er voor Excelsior'31 en d'Olde Veste'54 nog wel degelijk wat om voor te spelen.
Zo gaat Excelsior'31 de nacompetitie in. Op bezoek bij FC Rijnvogels boekte de ploeg van trainer Jos van der Veen, ondanks een rode kaart vlak voor rust voor Coen Vloedgraven, een klinkende zege: 0-4. Daarmee eindigt de derdedivisionist uit Rijssen als nummer zestien, wat betekent dat Excelsior'31 de play-offs om degradatie moet overleven, wil het ook na de zomer nog in de Derde Divisie acteren. Excelsior'31 had zelfs nog een kans op rechtstreekse handhaving, maar RKAV Volendam en VVOG maakten geen fout.
Samenvatting FC Rijnvogels - Excelsior'31

Staphorst

Voor competitiegenoot Staphorst stond er niets meer op het spel in de laatste speelronde. In eigen huis werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta Nijkerk. Staphorst speelde een uur lang met tien man na een vroege tweede gele kaart voor aanvoerder Dirk Muis, die vanaf de zijkant zag hoe ploeggenoot Sander de Grote halverwege de tweede helft voor de 1-1 zorgde.

Degradatie d'Olde Veste'54

Het avontuur van d'Olde Veste'54 op het landelijke niveau is beperkt gebleven tot één seizoen. De ploeg uit Steenwijk had handhaving tegen directe concurrent Flevo Boys nog in eigen hand, maar doordat de wedstrijd in 0-0 eindigde én het 2-2 werd tussen Buitenpost en csv Apeldoorn, degradeert d'Olde Veste'54 - dat wel de beker won - naar de eerste klasse.
Samenvatting d'Olde Veste'54 - Flevo Boys

Geen play-offs DETO

DETO had nog een kleine kans om in diezelfde Vierde Divisie een ticket voor de nacompetitie om promotie te pakken. Daarvoor moest er wel gewonnen worden op bezoek bij provinciegenoot SC Genemuiden. De ploeg van trainer René van der Weij hield de punten echter in de eigen Tapijtstad, waardoor het seizoen er voor DETO erop zit. Genemuiden speelt wél play-offs om promotie.
Samenvatting SC Genemuiden - DETO

Van der Meulen neemt afscheid in stijl

Berkum heeft het seizoen afgesloten met een overwinning op de amateurs van Ajax. Op eigen sportpark werd het 4-2, nadat de Overijsselse middenmoter eerst nog tegen een 0-2 achterstand aankeek. De treffers kwamen op naam van Marc van der Meulen (2x), Johnsen Bacuna én clubicoon Chris van der Meulen, die zijn afscheid dus bekroonde met een doelpunt. Berkum kon nog een periodetitel veroveren, maar doordat Swift won bij AZSV ging daar een streep door.

HHC onderuit

In de Tweede Divisie is HHC Hardenberg het seizoen geëindigd met een onfortuinlijke nederlaag tegen de beloften van FC Volendam. Op De Boshoek werd het maar liefst 0-3. Daarmee eindigt HHC het seizoen als nummer vier van de Tweede Divisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.