Nieuws

Stakingen bij chemiebedrijf KLK Kolb in Delden voorlopig van de baan

FNV-voorzitter Tuur Elzinga komt de stakende medewerkers van KLK Kolb Specialties in Delden een hart onder de riem steken
FNV-voorzitter Tuur Elzinga komt de stakende medewerkers van KLK Kolb Specialties in Delden een hart onder de riem steken © RTV Oost
De vakbonden laten weten een principeakkoord te hebben gesloten met de directie. De bonden willen het voorstel eerst voorleggen aan hun leden, voordat nieuwe acties worden gevoerd. De stakingen, die ook voor dit weekend gepland stonden, zijn daarmee voorlopig van de baan.
Volgens vakbond CNV is de directie afgelopen week ingegaan op de uitnodiging van de bonden om eens een kop koffie te komen drinken. Dat is afgelopen week gebeurd, waarna er nieuwe onderhandelingen zijn gestart. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het voorstel dat nu op tafel ligt.
Daarin biedt de directie een loonsverhoging van 9 procent, samen met een eenmalige uitkering van 750 euro. De bonden eisten een loonsverhoging van ruim 14 procent. Het nieuwe voorstel wordt komende dinsdag aan de leden voorgelegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.