Amateurvoetbal

Programma nacompetitie zaterdag: Excelsior'31 en Genemuiden tegenover elkaar

Excelsior en Genemuiden treffen elkaar
Excelsior en Genemuiden treffen elkaar © Orange Pictures
De laatste wedstrijden in de reguliere competitie van het zaterdagvoetbal zijn vanmiddag gespeeld. En dus is bekend welke clubs via de nacompetitie nog kunnen promoveren of hopen op lijfsbehoud. Hieronder een overzicht van de wedstrijden van de Overijsselse zaterdagclubs.
Een heel fraai affiche in de nacompetitie tussen de Derde en Vierde Divisie. Daarin staan SC Genemuiden en Excelsior'31 tegenover elkaar in de halve finales.
Dinsdag is de eerste wedstrijd in Genemuiden en volgende week zaterdag de return in Rijssen. De winnaar speelt tegen de winnaar van de tweestrijd tussen AZSV en Capelle.

Vierde Divisie-1e klasse

Hulzense Boys eindigde als nummer zeven in de 1e klasse E, maar mag toch proberen te promoveren. Het won vanmiddag de derde periode. In de eerste ronde is asv Dronten dinsdag de tegenstander.
Daarna moet de ploeg nog drie duels winnen om volgend jaar in de Vierde Divisie te spelen. SVZW is al zeker van een plek in de kwartfinales.

1e klasse-2e klasse

Een stap lager strijden DOS'37, DOS Kampen, Gramsbergen, Nieuwleusen en IJVV met Hierden en Unicum om een plek in de 1e klasse. Zaterdag beginnen ze in de kwartfinales.

2e klasse-3e klasse

Daarlerveen, SC Rouveen en SVVN starten dinsdag in de eerste ronde van de nacompetitie tussen de 2e en 3e klasse.
Be Quick'28, Den Ham, Dieze West, Enter Vooruit, Hellendoorn, Tubantia en ZAC zijn daar al zeker van een plek in de kwartfinales. Enkele duels zijn daar al bekend, andere clubs wachten nog op een tegenstander uit de eerste ronde.

3e klasse-4e klasse

Drienerlo, avc Heracles en Mariënberg staan dinsdag in de eerste ronde van de nacompetitie tussen de 3e en 4e klasse. Reaal Dronten is daar de vierde ploeg.
De winnaars van de duels van komende dinsdag gaan naar de kwartfinales, waar Bergentheim, Berghuizen, Blauw Wit'66, Bornerbroek, Bruchterveld, CSV'28, GFC, Juliana'32, Olympia'28, SC Lutten, SV Rijssen en VHK al zeker van zijn. Ook daar zijn enkele duels al bekend en wachten er nog een paar op een winnaar uit de eerste ronde.

4e klasse-5e klasse

De laagste Overijsselse club die meedoet aan de nacompetitie is Steenwijk. De vijfdeklasser hoopt op promotie en hoeft alleen een finale te spelen op 10 juni. De tegenstander wordt volgende week zaterdag bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.