Nieuws

112 nieuws: Natuurbrand Het Rutbeek | Aanhouding na 'Grandprix van Enschede'

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven op zondag in onze provincie.

17.15 uur: Blikschade bij aanrijding Hengelo

Op de Geerdinksweg in Hengelo zijn vanmiddag drie auto's op elkaar gebotst. De achterste auto botste op zijn voorganger, die op zijn beurt doorschoot tegen de eerste auto. Alle drie de wagens raakten beschadigd, de bestuurders kwamen met de schrik vrij. Twee wagens konden niet verder rijden en zijn door een berger weggesleept.
De twee achterste wagens moesten worden afgesleept
De twee achterste wagens moesten worden afgesleept © News United/ Rick olde Nordkamp

17.00 uur: Natuurbrand Het Rutbeek

De brandweer van Enschede is zondagmiddag opgeroepen voor een natuurbrand in Het Rutbeek bij Enschede. De brand werd ontdekt aan de Snuversveldweg. Met hulp van de blusploeg uit Borne is het vuur geblust.
De brandweer in actie bij Het Rutbeek
De brandweer in actie bij Het Rutbeek © News United/ Dennis Bakker
De Veiligheidsregio's Twente en IJsselland maakten gisteren bekend het risico op natuurbranden momenteel hoog is. Het risiconiveau is daarom verhoogd naar fase 2, het hoogste niveau. Daardoor geldt vanaf nu in bepaalde regio's een stookverbod.

13.45 uur: Aanhouding na 'Grand Prix van Enschede'

De politie heeft een bestuurder aangehouden die met zijn auto uit de bocht was gevlogen in het buitengebied van Enschede. Volgens de politie was 'de grand prix van Monaco' iets te hoog gegrepen voor de bestuurder. Na een nachtje in de cel is alsnog een alcoholtest afgenomen. De bestuurder bleek nog steeds ruim boven de norm te blazen. Hij zal zich binnenkort bij de rechter moeten verantwoorden.

10.50 uur: Ree te water bij Dedemsvaart

Zondagochtend moest de brandweer van Dedemsvaart in actie komen voor een ree dat te water was geraakt. Het dier raakte in de problemen in het Ommerkanaal. De brandweer probeerde het dier op de kant te trekken, maar dit lukte niet. Met hulp van de boot van de ploeg uit Ommen kon het dier alsnog op de kant worden geholpen.
Het dier kon niet zelfstandig op de wal komen
Het dier kon niet zelfstandig op de wal komen © Niels Jansen

10.40 uur: Containerbrand Enschede

De brandweer van Enschede is zondagochtend opgeroepen voor een containerbrand aan de Floraparkstraat. Naast de container stond een stapeltje afval in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle.
De brandweer had het vuur snel onder controle
De brandweer had het vuur snel onder controle © News United/ Dennis Bakker

10.30 uur: Inhaalactie gaat fout, motorrijder frontaal aangereden

Een verkeerd ingeschatte inhaalactie heeft voor een frontale aanrijding gezorgd in Basse. De bestuurder van een auto wilde op de Oldemarktseweg een voorligger inhalen, maar zag daarbij een tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. De twee kwamen frontaal met elkaar in botsing. De motorrijder is daarbij zwaargewond geraakt.
Door de aanrijding was de N761 enige tijd afgesloten
Door de aanrijding was de N761 enige tijd afgesloten © Compact Media

10.20 uur: Mobiel toilet in vlammen op bij Markelo

In het buitengebied van Markelo, langs de Oomsdijk, is zaterdagavond een mobiel toilet in vlammen opgegaan. De oorzaak van de brand is niet duidelijk, de politie houdt rekening met brandstichting.
Van het toilet bleef weinig over
Van het toilet bleef weinig over © AS Media

10.15 uur: Auto te water Bruchterveld

Meerdere inzittenden van een auto met Roemeens kenteken hebben gisteravond een nat pak gehaald op de Broerdijk in Bruchterveld. De auto waar zij in zaten raakte door onbekende oorzaak van de weg en kwam in een sloot terecht. De inzittenden raakten niet gewond en konden zelfstandig uit de auto komen en op de kant klimmen. Een berger heeft de auto uit het water gevist.
De auto kwam in een sloot terecht
De auto kwam in een sloot terecht © GS Media

10.00 uur: Fietser aangereden op rotonde Nijverdal

Op de Rotonde in de Helmkruidlaan in Nijverdal is zaterdagavond een fietser aangereden. De bestuurster van een auto zag de fietser bij het afslaan over het hoofd en tikte de fiets aan. De fietser kwam daardoor ten val en raakte gewond.
Op de rotonde vinden vaker aanrijdingen plaats. Desondanks heeft de politiek van Nijverdal besloten dat er geen vooralsnog geen tunnel komt. Wel zal het fietspad worden aangepast.
Een ambulance in Nijverdal
Een ambulance in Nijverdal © News United/ Bert Kamp

Lees ook:

112 nieuws

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.