Betaald voetbal

Geen play-offs voor Go Ahead Eagles na nederlaag bij sc Heerenveen

Voor Go Ahead Eagles zit het seizoen erop. De ploeg had vanmiddag moeten winnen bij Heerenveen om nog kans te maken op de play-offs om Europees voetbal, maar het ging onderuit.
Jeffrey de Lange was nog een kleine twintig minuten belangrijk voor de Deventer ploeg met een redding op een vrije trap van Milan van Ewijk. Na een klein half uur liet Go Ahead zich zien. Willum Willumsson vond Isac Lidberg en die schoot naast het doel van voormalig Eagles Andries Noppert. Willumsson probeerde het daarna ook, maar zijn schot kon Noppert simpel pakken.

Heerenveen op voorsprong

Kort voor rust was het raak voor de thuisploeg. Pawel Bochniewicz kopte raak en zorgde daarmee voor de 1-0 ruststand. Tien minuten na de pauze moest De Lange weer handelend optreden bij een schot van Antoine Colassin. Dat deed De Lange later ook bij een poging van Sydney van Hooijdonk. Aan de andere kant schoot invaller Sylla Sow naast.

De beslissing

Ruim tien minuten voor het einde was het beslist. Ché Nunnely kopte de 2-0 binnen voor Heerenveen. Dat was ook de eindstand en daarmee eindigt Go Ahead Eagles op de elfde plek in de Eredivisie.

sc Heerenveen - Go Ahead Eagles 2-0

1-0 Bochniewicz (43)
2-0 Nunnely (79)
Arbiter: Manschot
Geel: Blomme, Amofa, Deijl
sc Heerenveen: Noppert (Bekkema/90); Van Ewijk, Van Ottele, Bochniewicz (Bruma/90+4), Köhlert; Olsson (Van Amersfoort/74), Haye, Tahiri; Colassin (Nunnely/74), Van Hooijdonk, Sahraoui.
GA Eagles: De Lange; Deijl, Amofa, Idzes, Kuipers; Willumsson, Blomme (Sow/64), Rommens, Edvardsen (Serra/79); Adekanye, Lidberg.