Betaald voetbal

FC Twente wint ook van Ajax en blijft heel seizoen thuis ongeslagen in competitie

FC Twente heeft het seizoen in eigen huis ongeslagen afgesloten. Ajax kwam in de laatste speelronde op bezoek en werd met een 3-1 nederlaag weer naar Amsterdam gestuurd.
Twente was sterker in de beginfase en zette Ajax flink onder druk. Het eerste schot kwam van Virgil Misidjan, maar dat was te wild. Even later mikte Michal Sadilek maar net over en was direct daarna nog dichterbij. Hij raakte dit keer de lat.

Kansen Twente, doelpunt Ajax

Het was dus Twente dat de kansen kreeg, maar de treffer viel aan de andere kant. Brian Brobbey legde af op Dusan Tadic en de voormalig spelers van Twente stiftte de 0-1 binnen. Twente ging op jacht naar de gelijkmaker en Ramiz Zerrouki schoot over.

Direct na rust gelijk

Kort voor rust was Brobbey dicht bij de 0-2, maar hij raakte de bal niet helemaal goed en zag hem naast gaan. Het bleef bij 0-1 in de eerste helft. Direct na rust was het gelijk. Twente profiteerde van meerdere fouten bij Ajax en Manfred Ugalde kopte de gelijkmaker binnen.

Voorsprong Twente

Een paar minuten later was het al 2-1. Julio Pleguezuelo scoorde voor de tweede wedstrijd op rij. Hij kopte raak uit een vrije trap van Vaclav Cerny. Na een redding van Lars Unnerstall op een schot van Steven Bergwijn, maakte Vaclav Cerny een kwartier voor het einde de 3-1 tegen zijn oude club. Hij schoot op fraaie wijze binnen.