Archeologische topvondsten van Hunebedbouwers vanaf maandag tentoongesteld in Dalfsen

Een selectie van de topvondsten van het grootste grafveld van de Hunebedbouwers is tentoongesteld in het gemeentehuis in Dalfsen. De vondsten kwamen aan het licht na archeologisch onderzoek op een terrein in Oosterdalfsen waar een nieuwe woonwijk moet verrijzen. "Een cadeautje", aldus wethouder Agricola.

Op de tentoonstelling staan drie vitrines met daarin veel aardewerk, waaronder twee complete potten uit het stenen tijdperk. Daarnaast ook delen van bijlen, vuurstenen pijlpunten en twee barnstenen kettingen. Bij de expositie hangt een scherm met een fotoserie van de opgravingen.

De grafgiften blijken spectaculair, want de opgravingen in Oosterdalfsen komen uit het grootste grafveld van hunebedbouwers dat is ontdekt in Noordwest-Europa tot nu toe. Na de expositie worden de voorwerpen daarom verder onderzocht om meer inzicht te krijgen in het leven van de Hunebedbouwers.

De expositie is ingericht door de gemeente Dalfsen samen met ADC-Archeoprojecten, The Missing Link en de Historische Kring Dalfsen. Bezoekers kunnen de expositie bezoeken vanaf maandag tot en met Open Monumentendag, op zaterdag 12 september.

Meer over dit onderwerp:
Archeologie Dalfsen Oosterdalfsen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren