Nieuws

N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden in zeer slechte staat, afsluiting geen taboe meer

N760 richting IJsselmuiden
N760 richting IJsselmuiden © Google Maps
De N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden is in een veel slechtere staat dan eerder werd gedacht. De wegfundering is aan het bezwijken en er is sprake van een inklinkende veendijk. Zonder extra aanpassingen is het volledig afsluiten van de weg geen taboe meer, waarschuwt de provincie.
De slechte staat van de N760 kwam afgelopen najaar aan het licht, toen onder meer het fietspad en het wegdek van de N-weg werd aangepakt. De hoofdrijbaan en de in de N760 gelegen Thomsonbrug zijn 'aan het einde van hun levensduur'.
De N760 staat in het rijtje van zeven gevaarlijkste N-wegen van Overijssel. Zonder extra aanpassingen kan de verkeersveiligheid niet langer geborgd worden, waarschuwt het provinciebestuur.
Het verlagen van de snelheid naar 60 kilometer per uur, het weren van zwaarder (vracht)verkeer of zelfs het volledig afsluiten van de N-weg, behoren tot de opties indien er geen maatregelen worden genomen.

Aanpak N760

De provincie wil de N760 veiliger maken, door onder meer de weg te verbreden, geleiderails te plaatsen in de meest scherpe bochten en middengeleiders aan te brengen op plekken waar fietsers oversteken.
Voor het uitvoeren van de meest noodzakelijke werkzaamheden wil de provincie 1,4 miljoen euro extra uittrekken. Op 7 juni wordt over dat voorstel gesproken met de Statenleden, die er groen licht voor moeten geven.

26 miljoen euro

Het groot-onderhoud aan de N760 was oorspronkelijk voor de periode 2016-2019 gepland. Vanwege prijsstijgingen en extra werkzaamheden valt het project veel duurder uit dan verwacht. De totale kosten voor de aanpak van de N-weg worden nu geschat op 26 miljoen euro.
Het project kan één miljoen euro goedkoper uitvallen, als de maximumsnelheid definitief omlaag gaat van 80 naar 60 kilometer per uur. De provincie verwacht echter dat die maatregel op verzet stuit van bedrijven, hulpdiensten en de gemeente Zwartewaterland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.