Nieuws

112 Nieuws: Rietteler moet illegaal vuurtje doven | Motorrijder raakt gewond bij botsing

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven op maandag in onze provincie.

15.50 uur | Rietteler moet illegaal vuurtje in Weerribben doven

De brandweerkorpsen van Giethoorn en Vollenhove werden vanmiddag gealarmeerd voor een natuurbrand aan de Kerkweg in Giethoorn. Ter plaatse bleek dat een rietteler in het natuurgebied aan het water bij het Molengat en de Benedenstouwe riet aan het verbranden was. En dat is in deze tijd van het jaar niet toegestaan. Hij moest het illegale vuurtje doven. Handhaving van de gemeente Steenwijkerland maakt een rapport op van het incident.
Brandweer verzoekt rietteler het verbranden van riet te staken
Brandweer verzoekt rietteler het verbranden van riet te staken © Compact Media

14.50 uur | Motorrijder raakt gewond bij ongeval in bos bij Haarle

De hulpdiensten zijn vanmiddag uitgerukt voor een ongeval aan het Ladderken in Haarle bij Tubbergen. Een motorrijder uit Haaksbergen botste daar tegen een 14-jarige jongen op een crossbrommer, die vanuit het bos zo de weg opreed. De motorrijder kon de jongen niet meer ontwijken, kwam ten val en raakte daarbij gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De jongen liep ook letsel op, maar kan worden behandeld op de huisartspost.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.
Motorrijder gewond na botsing met  jongen op crossbrommer
Motorrijder gewond na botsing met jongen op crossbrommer © 112 Oldenzaal

11.20 uur | File op A1 bij Deventer na crash van auto tegen vangrail

Op de A1 bij Deventer is in de richting van Hengelo een auto in de vangrail van de middenberm gecrasht. Volgens de politie raakte de automobiliste eerst rechts van de weg, waarna de auto via een stuurcorrectie naar de linkerkant van de weg schoot en daar crashte tegen de vangrail van de middenberm.
Daarbij werd ook een passerende auto geraakt, waarin Denen zaten. Zij bleven ongedeerd, maar de autobestuurster raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Voor de Denen wordt vervangend vervoer geregeld.
Door het ongeval en de herstelwerkzaamheden aan de vangrail zijn in beide rijrichtingen een of meer rijstroken afgesloten. Er is een snelheidsbeperking voor het verkeer ingesteld, het geen leidt tot een file en een reistijdvertraging van 10 minuten.

11.00 uur | Brand op dakterras boven winkel in Zwolle

Aan de Vechtstraat in Zwolle woedde vanmorgen een brand op het dakterras van een appartementen boven winkelzaak 'Elektro Centrum Zwolle'. De brand werd door de bewoners zelf ontdekt en met emmers water geblust voordat de brandweer ter plaatse was. De brandweer deed de nacontrole. Niet voorkomen kon worden dat de brand een groot gat veroorzaakte in het dak van de winkel. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.
Brand op dakterras boven Elektro Centrum Zwolle
Brand op dakterras boven Elektro Centrum Zwolle © Hugo Janssen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.